3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Turgutlu'da tren raydan çıktı

Uşak - Biçerova seferini yapan 28 vagonlu yük treni, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tren garına 50 metre kala raydan çıktı.

Olay, sabah saat 08.00'de meydana geldi. Uşak - Aliağa Biçerova seferini yapan makinist İrfan Uğur ve yardımcısı Turgut Bayar yönetimindeki 33354 sefer sayılı yük treni, Turgutlu Garı yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle raydan çıktı. 28 vagonlu trenin gara yaklaşırken yavaşlamış olması bir faciayı önledi. Bu arada, rayların yamulduğu ve kullanılamaz hale geldiği gözlenirken trenin lokomotifi ve 3 vagonda maddi hasar meydana geldi. Raydan çıkan treni raylara alma çalışmaları için TCDD İzmir 3. Bölge'den olay yerine özel donanımlı 10 kişilik acil kurtarma ekibi geldi. İş makineleri kullanılarak yedi saat süren çalışma sonucu tren tekrar rayların üzerine yerleştirildi. Kaza nedeniyle Turgutlu'da tren geçişleri kontrollü bir şekilde tek şerit üzerinden yapıldı.

Öte yandan trenin raydan çıkış sebebinin yetkililer tarafından araştırıldığı ve önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar sonrası olayın neden kaynaklandığının belirleneceği açıklandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 14:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?