30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Turgutlu'da yeni Emniyet binası

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yapılması planlanan yeni Emniyet Müdürlüğü binası için protokol imzalandı.

Mevcut binası yetersiz olduğu için yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyan Turgutlu Emniyet Müdürlüğü için, bir süredir yapılan araştırmalar sonucunda Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Meslek Yüksek Okulu'na (MYO) ait 12 bin metre karelik alan uygun görülmüştü. Alan Turgutlu Belediyesi’ne devredilerek söz konusu Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası projesinin burada uygulanması kararlaştırıldı. Çalışmayla ilgili belediyede protkol gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürü Nesim Gezer’in de hazır bulunduğu toplantıda, Belediye Başkanı Serhat Orhan ile İl Emniyet

Müdürü Adem Aydemir yeni bina için protokol imzaladılar.
Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan törende bir açıklama yaparak, "Turgutlu'da artık çıta yükseldi. Belediyemiz tarafından yaptırılan Adliye Sarayı gibi Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğünü de yaptırmak için kolları sıvadık. İçişleri Bakanımız Sayın Beşir Atalay'dan bu konu ile ilgili destek sözü aldık. Emniyet Müdürümüz Nesim Gezer de en çok çalışanlardan biridir. Kendisine de teşekkür ederim. Umuyorum çok kısa süre içerisinde ortaya çok güzel bir eser çıkacak. Turgutlu Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımız aralıksız olarak sürecek.” dedi.
İlçe Emniyet Müdürü Nesim Gezer ise "Turgutlu'ya ilk geldiğimde Emniyet Müdürlüğü binasının oldukça yetersiz olduğunu gördüm ve vakit kaybetmeden sorunu çzömek için girişimlere başladık. Soma Emniyet Müdürlüğü dönemimde buna benzer bir çalışma ile Soma'ya modern bir emniyet müdürlüğü binası kazandırmıştık. Şimdi sıra Turgutlu'da. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vereceğiz. Bu işin gerçekleşmesinde büyük emek sarf eden Belediye Başkanı Serhat Orhan'a çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Turgutlu Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılacak yeni Emniyet Müdürlüğü binasına karşılık mevcut İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait 7 bin 500 metrekare arsa ve Atatürk Bulvarı girişinde bulunan polis lokali Turgutlu Belediyesi’ne devredilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak son kontrollerin arından binanın yapımına başlanacak. 12 bin metrekarelik arsanın 4 bin 511 metrekaresine yapılacak olan yeni Emniyet Müdürlüğü içerisinde polis lokali, lojmanlar ve polis evi yer alacak. Binanın yaklaşık 3 milyon YTL'ye mal olması bekleniyor.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?