5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Turgutlu'da Yörük şenliği

TURGUTLU'DA YÖRÜK ŞENLİĞİ

Turgutlu ilçesine bağlı Çatalköprü, Kayrak ve Gökgedik köy muhtarlıkları tarafından ortaklaşa düzenlenen Yörük kültürünü yaşatma şenliği, Turgutlu Belediyesi Öğretmenler Parkında yapıldı. Tarihi giysi ve ürünlerin tanıtıldığı sergi ise belediye eski binasında açıldı.

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Tarık Ercan, Belediye Başkanı Serhat Orhan, Emniyet Müdürü Necmettin Akça, bazı daire müdürleri, vatandaşlar ve yörükler şenliğe katıldı. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı şenlikte zeybek oyunu, kaval dinletisi beğenildi.

Yörük çadırında Yörük tarihi canlandırılmaya çalışıldı. Davetlilere yayık ayranı ikram edildi.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Çatalköprü Muhtarı Mustafa Dindar, şunları söyledi: "Burada toplanmamızın amacı geçmişte yaşadığımız kültürü canlandırmak ve gelecek kuşaklarımıza nerelerden geldiğimizi göstermek. Kültürümüzü, özümüzü tanıtmaktır. Bize bu imkanı sağlayan ve destek olan belediye başkanımız Serhat Orhan'a teşekkür ederim."

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan da Yörük çocuğu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Araplı çocuğu demek Yörük çocuğu demektir. Bu etkinlik Turgutlu ve köylerinde yaşayan tüm Yörük vatandaşlarımızı kapsamaktadır. Sarığıyla, yayık ayranıyla, kıl çadırıyla kültürlerini yaşatmaya çalışmaları çok güzel. Turgutlu Belediyesi olarak kendilerine her zaman maddi manevi desteği vermeye hazırız."

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü de ülkemizde çok farklı kültürler, çok renkli insanlar, çok renkli adetler olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bu kültür zenginliği bizi hiçbir zaman ayrıştıran değil, bir araya getiren unsur olmuştur. Bu geleneklerimizi ve kültürlerimizi yaşatmamız gerekir."

Daha sonra Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Tarık Ercan ve Belediye Başkanı Serhat Orhan serginin açılış kurdelesini birlikte kestiler.

 

05.03.2010 17:49:41 TSI

NNNN

TURGUTLU'DA YÖRÜK ŞENLİĞİ
TURGUTLU'DA YÖRÜK ŞENLİĞİ
TURGUTLU'DA YÖRÜK ŞENLİĞİ
TURGUTLU'DA YÖRÜK ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 17:50:02
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 19:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?