4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Turgutlu'ya büyük hizmet

Celal Bayar Üniversitesi'nden (CBÜ) sonra Manisa'ya ikinci bir üniversite kazandıracak olan hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu, Turgutlu ilçesinde yapılacak vakıf üniversitesi için 25 milyon TL bağışta bulundu.

Manisa İl Genel Meclisi, vakıf teşebbüsüyle yaptırılacak üniversiteyle ilgili vakfın oluşturulması konusunu bugün gündemine aldı. Toplantıya, hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu'nun yanı sıra eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Vali Celalettin Güvenç, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan da katıldı.

Manisa İl Genel Meclisi ve Turgutlu Belediyesi'nin girişimleri, hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu'nun 25 milyon TL maddi desteği ile üniversiteyi yapacak vakfın kurulması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi toplantısı sonrası Vali Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, Belediye Başkanı Serhat Orhan ile hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu, Turgutlu'da üniversitenin yapılacağı şu an garaj olarak kullanılan 16 bin metrekarelik arsada inceleme yaptı.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, vakıf üniversitesinin bir fakültesi ve bir öğrenci yurdunu kendi adına yaptırma müjdesini verdi. Üniversite ile ilgili düğmeye basıldığını ve bu işin geriye dönüşünün olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Serhat Orhan, şöyle konuştu: "Turgutlu için tarihi anlardan birini yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde Valimiz Celalettin Güvenç ile birlikte Ankara'ya giderek YÖK yetkilileri, Bülent Arınç başta olmak üzere siyasiler ile görüşerek bu işe start vereceğiz. Vakıf üniversitesinin başkanlığını emekli Genelkurmay Başkanımız Hilmi Özkök'ün yapacak olması bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır."

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 18:20:24
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 23:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?