5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Turgutlu'ya Muhsin Yazıcıoğlu meydanı

TURGUTLU'DA MUHSİN YAZICIOĞLU MEYDANI VE ÇOCUK OYUN ALANI AÇILDI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, "Muhsin Yazıcıoğlu gökteki yıldızlar gibi insanlara bir işaret ışığı olacaktır" dedi.

Helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi, Selvilitepe Mahallesi girişinde bulunan meydana ve çocuk oyun alanına verildi. Meydan ve çocuk oyun alanının bugün gerçekleştirilen resmi açılışına BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, MKYK üyesi Tuncay Özfidan, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Simav, Turgutlu Sivaslılar Derneği yönetimi, BBP ve Alperen Ocakları il, ilçe temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Törende konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Efe, "Biz zannediyorduk ki Muhsin Yazıcıoğlu sadece Büyük Birlik Partilileri'nin, sadece Alperen Ocakları'nın genel başkanıydı. Ama hiçte öyle değilmiş, bizim şu ana kadar girdiğimiz her seçimde aldığımız oy cenazesine katılan insan sayısına ulaşamadı. İnsanların gönlünde Muhsin Yazıcıoğlu'nun olduğunu biz bu cenazede anladık. Bu cenazede hangi evden gözyaşı döken olmadı ki, ama bey ağladı ama hanım ağladı. Biz değerlerimizi kaybedince esas farkını anlıyoruz. Bu süreçten sonra Muhsin Yazıcıoğlu gökteki yıldızlar gibi insanlara bir işaret ışığı olacaktır. Bu meydan ve çocuk oyun alanına Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Turgutlu Belediye Başkanı Orhan ise, "Muhsin Yazıcıoğlu gerçekten Türkiye'nin yetiştirdiği çok büyük, çok erdemli beyefendi bir devlet adamıydı. Birkaç yıl önce Turgutlu'yu ziyaret etmişti. Kendisiyle sohbet etme şerefine nail oldum. Daha sonra milletvekili seçildikten sonra Meclis'te kendisini ziyaret ettim. Hiçbir suçu olmadan, hiçbir hüküm giymeden 10 yıl cezaevinde yatan ve ondan sonra işin kolay tarafından değil de zor tarafından mücadele eden, yanına aldığı Alperen Ocakları ve Alperen gençleri ile birlikte bu milletin yükselmesi için elinden gelen gayreti gösteren bir devlet adamıydı. Kendisi elim bir helikopter kazası sonucu şehit olmuştur. Biz gerçekten bu büyük devlet adamı, büyük Türkiye milliyetçisinin kıymetini Türk milleti şehit olduktan sonra daha iyi anladı. O süreçte gözyaşı dökülmeyen ev kalmamıştır. Kaza sonrası Muhsin Yazıcığlu'na ulaşılması için, bir mucize olup kurtulması için Allah'a yalvarıldı. Çağrıldığı, davet edildiği her yere giden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini burada yaşatarak ona bir ahtı vefamızı bir nebze olsun ödeyeceğimizi düşündüm. Turgutlu, Muhsin Yazıcıoğlu ve devlet adamlarını çok seviyor. İşte yine 200 metre ileride Alparslan Türkeş meydanı var. Biz bu meydanları, bu isimleri değil kaldırmak, çoğaltmak, yaşatmak düşüncesindeyiz. Muhsin Yazıcıoğlu biz seni unutmadık, bundan sonrada hiç unutmayacağız" dedi.

Açılış töreninde Muhsin Yazıcıoğlu'nun yazdığı 'Üşüyorum' isimli şiir de okundu. Şiir törene katılanları duygulandırdı. Tören sonunda BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, BBP İlçe Başkanı Ahmet Ay ve Belediye Başkanı Serhat Orhan'a çiçek verirken, Turgutlu Sivaslılar Derneği Başkanı İzzet Daşkan'a da plaket sundu. Tören meydan önünde çekilen fotoğraf ile son buldu.

TURGUTLU'DA MUHSİN YAZICIOĞLU MEYDANI VE ÇOCUK OYUN ALANI AÇILDI
TURGUTLU'DA MUHSİN YAZICIOĞLU MEYDANI VE ÇOCUK OYUN ALANI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 15:42:05
Güncelleme :17 Ocak 2010 Pazar 23:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?