5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Turgutlu'ya Teknoloji Fakültesi

CBÜ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ TURGUTLU'DA KURULUYOR

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Teknoloji Fakültesi'nin Turgutlu'da kurulacağı müjdesini verdi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde CBÜ Meslek Yüksek Okulu (MYO), Manisa İş-Kur İl Müdürlüğü ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Bakım Elektrikçiliği, PLC Elektronömatik Operatörlüğü kursunu tamamlayan kursiyerler için belge dağıtım töreni düzenlendi.

MYO'da düzenlenen törene Kaymakam Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Binbaşı Ziya Çamur, Belediye Başkanı Serhat Orhan, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, İş-Kur İl Müdürü Yüksel Uçar, MYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Yalınız, Gölmarmara MYO Müdürü Tamer Yılmaz, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Eğerci ile yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda öğretim görevlisi, öğrenciler, kursiyerler ile davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Serhat Orhan, “21 bin metre karelik bir alana sahip Turgutlu Meslek Yüksek Okulu'nun bina ve iş atölyelerini Turgutlu Belediyesi olarak yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 1994 yılında 60 öğrenciyle eğitim ve öğretime başlayan Meslek Yüksek Okulu'muz şimdi ise 9 alanda 35 eğitim ve öğretici ile 2 bin 375 öğrenciye eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyor. Turgutlu olarak Meslek Yüksek Okulu'muzun binasını söz verdiğimiz şekilde 5.5 ayda tamamlayarak CBÜ'ye teslim ettik. Şimdi ise CBÜ'den fakülte istiyoruz. Yapımı düşünülen Teknoloji Fakültesi'ni Turgutlu olarak hak ettiğimizi düşünüyorum. CBÜ senatosundan ve Rektör'ümüzden bu fakültenin Turgutlu'ya verilmesini istiyoruz. Fakültenin Turgutlu'ya verilmesi halinde binasını 6 ay gibi kısa bir zaman içerisinde tamamlayarak teslim etme sözünü veriyorum” dedi.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü yaptığı konuşmasında, “Turgutlu Meslek Yüksek Okulu'nun kurulmasında ilk tuğlayı koyanlardan biri benim. Okulumuzun 15 yılda geldiği seviyeden en çok mutluluk duyanlardan biri de benim. Öğrencilerimizle ve öğretim görevlilerimizle iftihar ediyorum. Meslek Yüksek Okulumuz Türkiye genelinde örnek gösterilecek bir okuldur. Bu yüksek okul bir fakülte olmayı hak etmektedir. Bunu da elbirliği içerisinde Turgutlu'ya kazandırmak için hep birlikte çalışacağız. Hep birlikte elele vererek üniversitemize yeni bir bölüm katacağız. Bunun coşku ve heyecanını sizlerde görüyorum, bizler aynı coşku içerisindeyiz. Hep birlikte bu işi başaracağız.” dedi.

Daha sonra, 14 Aralık 2009 tarihinde açılan kursa katılan ve başarıyla tamamlayan 30 öğrenciye kurs bitirme sertifikaları ile öğretim görevlilerine teşekkür belgelerinin dağıtımı yapıldı.

CBÜ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ TURGUTLU'DA KURULUYOR
CBÜ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ TURGUTLU'DA KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 19:31:45
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 19:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?