30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Turgutlu'ya Ukraynalı gelin

Ukrayna'dan Manisa'nın Turgutlu ilçesine gelin olarak gelen Vladlena Tymchenko, Türk genci İbrahim Ökten ile 14 Şubat Sevgililer Günü'nde nikahlanarak dünya evine girdiler.


Turgutlu Belediyesi Nikah Dairesi'nde eşine az rastlanan bir nikah töreni gerçekleştirildi. Aslen Malatyalı olan ve İzmir'de saat sanayi üzerine çalışan İbrahim Ökten (37), Ukraynalı olan Vladlena Tymchenko (28) ile geçtiğimiz yaz aylarında Antalya'nın Kemer ilçesinde tatil yaptıkları sırada tanıştılar. 8 aylık bir beraberliğin ardından da birlikteliklerini evliliğe dönüştürmeye karar veren çift, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Turgutlu'da nikah masasına oturdular. Nikah memuru Mehmet Ali Çetin, gelinin Türkçe bilmemesi nedeniyle sorularını İngilizce olarak sordu. Aydın Yetişir ve Serdar Pekbakan'ın şahitliğini yaptıkları nikah töreninin ardından, mutlu çift birbirlerini öperek sevinçlerini yakınlarıyla paylaştılar.


Evlenmek için Turgutlu'yu seçen İbrahim Ökten, "İşim dolayısıyla Turgutlu'ya çok sık gidip geliyorum. Ayrıca eşimle beraber Turgutlu'ya taşınıp burada yaşamayı düşünüyoruz. Böyle anlamlı bir günde evlenmek çok güzel. Herkesin bizim gibi mutlu olmasını diliyorum. Bize bu imkanı sağlayan yetkililere çok teşekkür ederim" dedi. Ukraynalı gelin Vladlena ise Türkiye'yi ve Türk halkını çok sevdiğini söyleyerek, "Bir Türk ile evlenmekten dolayı çok sevinçliyim. Nikahımızın ise Sevgililer Günü'nde kıyılması beni ayrıca mutlu etti" şeklinde duygularını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 21:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?