4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Turgutlu'ya vakıf üniversitesi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Hasan Ferdi Turgutlu Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yaptırılacak olan Vakıf Üniversitesi için ilk toplantı İzmir Kordon Deniz Restoran'da yapıldı.

Düzenlenen toplantıya eski Genel Kurmay Başkanı Hilmi Özkök, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz ve Turgutlu'ya eğitim ve sağlık dalında birçok eser kazandıran Hayırsever İşadamı Hasan Ferdi Turgutlu katıldı.

Toplantıyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Serhat Orhan, "İlçemize kazandırmayı düşündüğümüz fakülte projemiz YÖK tarafından kabul edilmeyince Vakıf Üniversitesi yaptırılmasına karar verildi. Fakülte binası için bize yatırım sözü veren hayırsever işadamımız Hasan Ferdi Turgutlu adına kurulacak olan Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın ilk görüşmelerini yaptık ve işadamımızdan söz aldık. Valilik düzeyinde yapılacak olan incelemelerin ardından ilçemizde üniversitenin kampüsünün yapılması için düşündüğümüz ve vakfa devredeceğimiz şehir içerisindeki oto garda önümüzdeki hafta incelemeler yapılacak. Kurulacak olan vakfın mütevelli heyet başkanlığını eski Genel Kurmay Başkanımız Hilmi Özkök paşamız yapacaktır. Vakıf 20 milyon TL'lik bir bütçe ile hayırsever tarafından kurulacak, kampus ve fakülte yerlerini belediye olarak tahsis edeceğiz. Tamamı hayırseverimiz tarafından yaptırılacaktır” dedi.

Bu arada toplantıda Belediye Başkanı Serhat Orhan, ilçeye bir çok eser kazandıran hayırsever işadamı Hasan Ferdi Turgutlu'ya fotoğrafının bulunduğu tablo hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 15:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?