30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Turgutlu'ya yeni itfaiye birimi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde E-96 Karayolu kent girişinde, bölgede çıkabilecek muhtemel yangınlara daha çabuk müdehale edilebilmesi amacıyla İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı yeni birim oluşturuldu


24 saat boyunca 10 personel ve 2 itfaiye aracı ile hizmet verecek yeni itfaiye biriminin açılışı için tören düzenlendi. Törene Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Simav, İl Genel Meclis Üyesi Ergun Erginer, Turgutlu İtfaiye Müdürü İsa Algaç ve belediye çalışanları katıldı. Başkan Orhan, “Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) gelişime paralel kentimizin de her geçen gün gelişerek büyümesi nedeniyle 2. itfaiye noktasını açmayı uygun gördük. Yeni açılan birim ile birlikte itfaiyemiz daha hızlı hareket etme şansı bulacağı gibi olaylara da zamanından önce müdahale etme imkanı bulacak. Temennimiz hiçbir üzücü olayın yaşanmaması ancak biz de her türlü önlemi vatandaşımızın mal ve can güvenliğini korumak için almak zorundayız. Şu ana kadar eksiksiz ve kusursuz bir şekilde çalışan Turgutlu İtfaiye Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum.” dedi.


Daha sonra itfaiye biriminin açılışı gerçekleştirildi. Yeni itfaiye biriminin 300 bin YTL'ye mal olduğu açıklandı. Bu arada, itfaiye hizmetlerinde görevli 47 personelden 35'inin AKS kursuna katıldığı ve kursu başarıyla tamamlayarak belgelerini aldıkları belirtildi. Yangınların yanı sıra doğal afetler ve trafik kazalarına da 24 saat müdehale edebilecek durumda olduklarını kaydeden İtfaiye Müdürü İsa Algaç, her geçen gün kendilerini daha da yenileyerek geliştirdiklerini söyledi.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 02:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?