4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Turizmde 2008 hareketliydi

Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü, 2008 yılında yapılan haber ve kampanyalarla tarihi kentlerine gelen yerli ve yabancı turist sayısında büyük artış olduğunu açıkladı.
Makamında düzenlediği basın toplantısına, yerel basın çalışanlarına teşekkür ederek başlayan Belediye Başkanı Halil Gülcü, "Bizim için 2008 yılı turizm açısından çok güzel geçti.

İlçemizin tarihi evleri, peri bacaları, şifalı kaplıcaları, divlit yanardağı ve Yunus Emre'nin kabri gibi görülmeye değer yerlerler ilgili, haber ajansları, ulusal, bölgesel ve mahalli televizyon, gazetelerde çıkan haberler ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağladı. Son bir yıl içinde 9 televizyon kanalında 48 defa, 14 gazetede 290 ve 7 internet sitesinde toplam 160 defa ilçemizle ilgili haber yapıldı. Bu bizim için onur verici bir durum. Bu haberler sayesinde 2008 yılında ilçemize 58 bin 300'ü yerli 2 bin 700'ü yabancı olmak üzere toplam 65 bin 940 turist geldi. Bunlar günü birlik gelen turistler. Çünkü yeterince konaklama yerimiz olmadığı için yatılı kalma imkanları olmadı. Ancak yeni yapılan butik otellerle artık bundan böyle ilçemize yatılı olarak da turist gelebilecek." dedi.

Tüm Dünya insanlarına tarihi ilçe Kula'ya gelerek tarihi ve kültürel güzellikleri görmelerini öneren Başkan Halil Gülcü, kendisini de ilçeye gelen turistlere fırsat buldukça eşlik etiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 14:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?