4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Türk Eğitim-Sen'liler Alaşehir'de

Manisa Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Recep Varlıakman’ın başkanlığında Alaşehir Şelale Restoran’ta yapılan olağan istişare toplantısına Manisa’ya bağlı on beş ilçe temsilcisi, yönetim kurulu üyeleri ve merkez yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Manisa Türk Eğitim –Sen Şube Başkanı Recep Varlıakman, “Türkiye'de en iyi ve en doğru sendikacılığı Kamu Sen üyeleri yapıyor. Bundan dolayı gururluyum. Üyelerimiz arasında dil, din, ırk, mezhep gözetmeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve Atatürk'ün üniter devlet yapısı olmazsa olmazımızdır.

Türkiye’de 155 bin üye ile en fazla üyesi sayısı olan sendikayız. Bu yüzden sendikaları masada biz temsil ediyoruz. Üyelerimizin sıkıntıları, problemleri masada çözülmek için mücadele edilecektir. Yetkili sendika olmak çok önemlidir. İdareciliğin peşkeş çekildiği bir ortamda ve her türlü baskılara rağmen üyelerimizin bizleri tercih etmesi anlamlıdır. Devlet daireleri iktidar yakını olanlara peşkeş çekilmektedir. Her kuruma bir yerine on bir kişiye söz verilmiştir. Kişiler hayal aleminde yaşatılmaktadır. 76.maddeye göre iktidara yakın olan sendika üyelerinden 1035 tane müdür ataması gerçekleştirilmiştir. İl, ilçe milli eğitim müdür ve yardımcıları liyakat ve kariyere göre değil, iktidara yakın olma ve iktidara yakın sendika üyesi olmak şartlarına göre yapılmıştır. Atama özelliği taşıyanlar yerine usule uygun olmayan atamalar yapılmıştır” dedi.

Önümüzdeki günlerde SBS sınav sonuçları açıklanacağını hatırlatan Varlıakman, “Göreceksiniz başarı olumsuz yönde düşecektir. İşte o zaman onlarda hesap soracağız. Hiç kimse geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceği ile oynayamaz. Tüm üyelerimizi bu baskı ve partizanca davranışlara rağmen mücadelelerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 15:14:24
Güncelleme :22 Haziran 2009 Pazartesi 15:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?