30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Türk Metal Sen'de kongre hazırlıkları

Türk Metal Sendikası Manisa Şubesi’nin 27 Aralık’ta yapılacak olan kongresinde eski başkan Mehmet Ali Özaltın’ın üyeliği düştüğü için başkanlığa aday olamayacağı iddia edildi.


Türk Metal Sendikası Manisa şubesinde yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerinden 30 kişinin istifa etmesi sonucu Mehmet Ali Özaltın başkanlığındaki yönetim düşmüş, Sendika Genel Merkezi tarafından Hüseyin Özben başkanlığında yeni yönetim atanmıştı. Mehmet Ali Özaltın, başkanlık görevinin devam ettiğini, üyelerin zorla istifa ettirildiğini iddia etmişti. Özaltın konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Türk Metal-Sen Manisa Şube Başkanı Hüseyin Özben bir basın toplantısı düzenleyerek son gelişmeleri aktardı.


MAHKEME ÖZALTIN’IN BAŞVURUSUNU REDDETTİ
Hüseyin Özben, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı toplantıda Özaltın tarafından yapılan söz konusu suç duyurusunun ardından mahkeme heyetinin kavuşturmaya gerek olmadığı kararını verdiğini açıkladı. Başkan Özben, “Sendikamız; Genel Başkan Yardımcıları Pevrül Kavlak ve Mecit Hazır ile Genel Sekreterimiz Muharrem Aslıyüce hakkında; Manisa Şubesi eski yöneticilerinden Mehmet Ali Özaltın tarafından yapılan suç duyurusu Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi. Daha önce faaliyet gösteren Manisa Şubemizin adı geçen eski yöneticisi tarafından sendikal haklarının kullanılmasına engel oldukları gerekçesiyle üç yöneticimiz hakkında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra adı geçen tarafından yapılan suçlamalarla ilgili olarak kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiştir. Bu vesileyle adı geçen şube yöneticisinin sendikamız hakkında yalan ve yanlış beyanlarla başlattığı karalama kampanyası da Türk Adaleti tarafından kabul görmeyerek, ‘red’ cevabı almıştır.”dedi.


KONGRE 27 ARALIK’TA
Metal işçilerinin hak savaşının başarıya ulaştırılmasında kararlılık ve inanç içinde yola devam edeceklerini belirten Özben, “15 işyeri, 3 bin 644 üyemiz var. 27 Aralık Cumartesi günü kongre yapacağız. Ben yeniden adayım. Eski başkan Mehmet Ali Özaltın üyeliği düştüğü için aday olamayacak. Şeffaf yönetim anlayışıyla sendikamızı daha iyi noktalara taşıyacağımıza inancımız tamdır.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 14:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?