5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Türk yemeklerine bayıldılar

MANİSA'DA YABANCI KONUKLAR TÜRK MUTFAĞI İLE TANIŞTI

Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi AB Projeleri ve Dış İlişkiler Birimi’nin gençlik değişim projesi olan ‘Doğa Son Kozunu Oynuyor’ projesi kapsamında Hollanda, Romanya, Macaristan ve Portekiz’den Manisa’ya gelen yabancı konuklar için Akpınar Mesir Yeri’nde Türk Gecesi düzenlendi.

Geceye Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Danışman Alparslan Ustamehmetoğlu, Kültür Müdürü Yonca Ekmekçi, İl Genel Meclisi Üyesi Sevil Şekercioğlu ve Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi AB Projeleri ve Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Bahar Balaban katıldı. Yemekte yabancı konuklara, Ezo Gelin Çorbası, Güveç, Mantı ve Baklava ikram edildi. Türk yemeklerine hayran kalan konuklar, yemeğin ardından ikram edilen çayı da afiyetle içti. Yemeğin ardından Manisa Belediyesi Halkoyunları ekibi, zeybek gösterisi yaptı.

Gösterinin ardından sahneye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, doğanın korunmasının genç nesillerin iyi eğitilmesinden geçtiğini vurguladı. Hollanda, Romanya, Macaristan ve Portekiz’den Manisa’ya gelen konuklara hoş geldiniz diyen Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu, ‘Doğa Son Kozunu Oynuyor’ projesinin önemine dikkat çekti. Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Sevil Şekercioğlu ve Kültür Müdürü Yonca Ekmekçi, konuklara içerisinde Manisa’yı tanıtıcı ürünlerin yer aldığı hediye çantasını takdim etti. Gecenin sonunda yabancı konuklar, hareketli Türk müziği eşliğinde oynadılar.

MANİSA'DA YABANCI KONUKLAR TÜRK MUTFAĞI İLE TANIŞTI
MANİSA'DA YABANCI KONUKLAR TÜRK MUTFAĞI İLE TANIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 17:15:02
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 19:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?