5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Türkiye 3.'sü Manisa'dan

LYS YABANCI DİLDE TÜRKİYE 3.'SÜ MANİSA'DAN

Manisa Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Teslime Duygu Çakır, Bilge Dershanesi'ndeki öğretmenlerinin de desteğiyle Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Yabancı Dil'de Türkiye 3.'sü oldu.

Daha öncede yabancı dil alanında iki Türkiye 1.'si, bir Türkiye 2.'si ve bir çok derece elde eden Bilge Dershanesi bu yıl ki sınavda da bir Türkiye 3.'sü ve Türkiye 8.'si çıkarmayı başardı. Teslime Duygu Çakır Y-DİL-1 559, Y-DİL-2 559, Y-DİL-3 550 puan çıkararak üç alanda da Türkiye 3.'sü olurken, Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi ve Bilge Dershanesi'nde kurs gören diğer öğrenci Ayça Kılgı Y-DİL-3 alanında 540 puan alarak Türkiye 8.'si oldu. Bilge Dershanesi Müdürü Galip Karagöz, öğrencilerinin başarılarından duyduğu mutluluğunu ifade etti. Karagöz, daha önce de Türkiye dereceleri çıkardıklarına değinerek, “Öğrencilerimizden Duygu Çakır ve Ayça Kılgı bu yıl ki üniversite sınavlarında dil bir, iki ve üçüncü bölümlerde Türkiye üçüncüsü ve Türkiye sekizincisi oldu. Bu dil bölümünde elde ettiğimiz netice bizim için çok büyük bir sürpriz değil. Biz geçen sene de Türkiye üçüncüsü çıkarttık. Ve dershanemizde dil bölümünde geçmiş yıllarda da iki tane Türkiye birincisi, bir Türkiye ikincisi çıkartmıştık. Duygu kızımız ve Ayça kızımız Türkiye üçüncüsü ve sekizincisi olarak altın zincir halkasına katıldı. Ben bu öğrencilerimizi yetiştiren annesine ve emek veren okuldaki bütün öğretmenlerine, bilge dershanesindeki dershane öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bu emeklerin karşılığını bize geri puan olarak verdiği için de Duygu’ya ve Ayça'ya da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Aldığı başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Duygu Çakır, “Bu puanı almam çok büyük bir sürpriz olmadı benim için. Çok iyi çalışmıştım. Yıl boyunca kendimi tuttum. Sonucu güzel oldu. Boğaziçi Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesi arasında kaldım. Tercihlerim bunlardan birisi olacak.”diye konuştu.

Bu kadar iyi bir sonucu beklemediğini belirten Ayça Kılgın da, "Bu dereceyi elde ettiğim için çok mutluyum. Eğitimim boyunca bana yardımcı ve destek olan öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

LYS YABANCI DİLDE TÜRKİYE 3.'SÜ MANİSA'DAN
LYS YABANCI DİLDE TÜRKİYE 3.'SÜ MANİSA'DAN
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 17:02:03
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 19:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?