5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Türkiye birincilerinden valiye ziyaret

TÜRKİYE BİRİNCİLERİNDEN VALİ GÜVENÇ'E ZİYARET

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen İNEPO Uluslararası Çevre Yarışması'nda "Turgutlu İçin Kanola Projesi" (TUKOP) ile Türkiye birincisi olan öğrenciler Vali Celalettin Güvenç'i ziyaret etti.

Valilik makamındaki ziyarette, Türkiye genelinde 632 projenin içerisinden TUKOP ile Türkiye birincisi olan Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Mehmet Günay ve Alperen Açıkgöz, Okul Müdürü Kadir Çakır ve Proje Danışmanı Biyoloji Öğretmeni Sefa Şahin, Vali Güvenç'i proje hakkında bilgilendirdi.

Proje hakkında bilgiler veren 10. sınıf öğrencisi Alperen Açıkgöz, “İki atık madeyi kullanarak bir dolgu maddesi üreteceğiz. Üretilen bu dolgu maddeyi kullanarak kuraklaşan çölleşen arazileri verimli hale getireceğiz. Bu arazilerde Kanola bitkisi yetiştirerek ülke ekonomisini katkı sağlayacağız.” dedi.

Vali Celalettin Güvenç de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Kanola bitkisi, biodizel ve yağ olarak kullandığımız ve ithal ettiğimiz bir bitki. Dolayısı ile Turgutlu gibi verimli arazilerin olduğu bir yerde toprakta bir sıkıntı var diyorsunuz. Turgutlu'da tuğla, kiremit artığı çok olduğundan, atık çamuru da kullanarak kaybolan topraklara değerli hale getiriyorsunuz. Bu tür projeyle diğer arkadaşlarınıza örnek olmuşsunuz, tebrik ediyorum başarınızı kutluyorum.” diye konuştu.

TÜRKİYE BİRİNCİLERİNDEN VALİ GÜVENÇ'E ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 12:41:05
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 15:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?