4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

'Türkiye cinnet olaylarıyla sarsılıyor'

Sarıgöl MHP İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi yapıldı.

Sarıgöl Belediye Düğün Salonu'nda yapılan kongreye tek listeyle girildi. Kongreye Manisa MHP Milletvekilleri Erkan Akçay, Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, MHP Manisa İl Başkanı Ersoy Aslan, çevre ilçelerin ve beldelerin belediye başkanları ile delegeler katıldı. Yapılan kongrenin divan başkanlığına Manisa Milletvekili Mustafa Enöz oybirliği ile seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Manisa MHP İl Başkanı Ersoy Aslan, Türkiye'yi suni gündemlerle kimsenin bölemeyeceğini belirterek, "Mayınlı alanın temizlenmesi için bir ülkeye 50 yıllığına kiralamaya düşündükleri mayınlı alanın 50 yıl sonra ne durumda olacağını bilmiyorlar. MHP'nin sert girişimleri bu sorunu şimdilik durdurdu."dedi.

Öte yandan Sarıgöl MHP İlçe Kongresi'nde bir konuşma yapan Manisa MHP Milletvekili Erkan Akçay, yaptığı konuşmasında hükümetin yaptığı bütçenin iflas ettiğini ileri sürdü. Erken Akçay konuşmasında şunları söyledi. "Her yerde bir dert, her yerde bir yangın var. Emekli, memur, işçi, çiftçi son yıllarda daha perişan durumda. Açlık sınırı 744 TL,yoksulluk sınırı 2 bin 400 TL. Son günlerde ekonomik sorunlar çoğalmakta, Türkiye cinnet olaylarıyla sarılmaktadır"

Ülke gündeminin çok ağır gündemlerle dolu olduğunu belirten Erkan Akçay sözlerini şöyle sürdürdü: "301. Madde ile neden bu kadar çok uğraştılar. İşte püf noktası burada. Millet kimliğimizi canımız gibi korumaya MHP olarak ant içtik. Alt ve üst kimlik yoktur. Biz sadece Türk kimliğimizi tanıyoruz. MHP Türkiye'nin sibobudur, çimentosudur, bu böyle biline. Biz, MHP olarak gelecek krizi bir yıl önceden uyardık. Kriz paketi o yılarda çıkmalıydı. Paketlerin yararları 2-3 yıl sonrası görülmektedir. Bizim uyardığımız zaman paketler açıklanmış olsaydı, işlerinden çıkanlar olmazdı"

Türkiye nüfusunun yüzde 28'inin çiftçi olduğunu ancak mevcut hükümetin bunu yok saydığını ileri süren Manisa MHP Milletvekili Erkan Akçay, bütçeler için de her yıl ayrılan payın azaldığına dikkat çekti. Yapılan konuşmalardan sonra 293 delegenin bulunduğu kongrede Sarıgöl MHP İlçe Başkanlığı'na Ekrem Karataş seçilirken, yönetim kuruluna ise, Serkan Serdar Adıgüzel, Mehmet Kelleci, Ömer Gürlek, Musa Turhan, Süreyya Dikmen, Ahmet Uysal, Ceylan Serbest, Gökhan Ünlü, Kamil Kaya ve Yalçın Mert getirildi seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 11:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?