30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

'Türkiye Okuyor' kampanyası büyüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıkları koordinasyonunda düzenlenen "Türkiye Okuyor" kampanyası Manisa'nın Turgutlu ilçesinde de başladı. 

Turgutlu Kaymakamlığı makamında, Kaymakam Sadettin Kalkan başkanlığında kampanya ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Simav, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Arıtürk Bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri ile iş adamları katıldı. 

Toplantıda "Türkiye Okuyor" kampanyası ile ilgili izlenecek yol ile ilgili fikir-alışverişinde bulunulurken kampanyanın Turgutlu ayağına ise "Türkiye Okuyor, Turgutlu Okuyor" adı verildi. Kampanyanın yürütülmesi ile ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Sadettin Kalkan, "Okuma alışkanlığının kazandırılması yönünde başlatılan kampanya çerçevesinde Turgutlu olarak bizler de üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmalıyız. Kampanyanın sekreteryası Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Kütüphanesi tarafından yapılacak. Çeşitli duyurular, kampanya ve faaliyetler yaparak halkımızın okuma alışkanlığını kütüphanelere ve kitaplara karşı ilgisini arttırma yönünde çalışmalar yapmalıyız. Sponsorlar bularak okuma ve kitap üzerine çeşitli yarışmalar düzenleyip vatandaşlarımızın dikkatini bu yöne çekmeli, konuyu gündemde tutmalıyız. Bu sayede başarılı olacağımıza inanıyorum. Yaklaşık olarak 4 yıl gibi uzun bir süre devam edecek kampanya sonunda ilerlediğimiz yolda ne kadar başarılı olduğumuzu yine burada masaya yatıracağız." dedi. 

Toplantıya katılan yetkililer ise kampanya çerçevesinde okullarda 15-20 dakikalık okuma saatleri düzenlenmesi, en güzel okul kütüphanesi ve en güzel sınıf kitaplığı yarışmaları, kitap fuarları, yazar ve imza günleri gibi faaliyetlerin kitap okuma alışkanlığını arttırabileceği yönünde görüş belirttiler. Turgutlu'da kampanyanın önümüzdeki günlerde hayata geçeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 16:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?