3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Türkiye'nin tarım haritası tanıtıldı

Türkiye'deki tarım havzaları ve bu havzaların nasıl değerlendirilebileceği konusunda Manisa'da tanıtım toplantısı düzenlendi.

Ziraat Odası'nda gerçekleşen toplantıya Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Mehmet Çerçi, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Karaca Tarımsal Üretim ile Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda daha sonra Türkiye'deki tarım havzaları tanıtım filmi izlendi. Tarım İl Müdürü Ömer Çelik'in açılış konuşmasının ardından Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Karaca, Çiftçi Kayıt Sistemi'nin önemini anlattı. Karaca, "Yılbaşından sonra planını hazırlayan çiftçilerimiz gelip kayıtlarını yaptırsınlar, aksi takdirde yardımlardan yararlanamayacaklar. 50 dekar ve üzeri toprağı olan çiftçilerimiz topraklarını analiz yaptırarak kayıt altına girebilirler.” dedi.

Tarım ve hayvancılık konusunda sorunların fazla olduğunu belirten Vali Celalettin Güvenç, “Bugünkü toplantıda en hassas konular masaya yatırılacak. Manisa tarımsal üretimde Türkiye'nin ilk 6 ili içinde yer alıyor. Son 3 yılda 30 milyon TL değerinde sertifikalı zeytin fidanı desteği yapıldı. 2008'de çiftçiye 6 milyon TL süt borcu ödendi.

Çiftçiye 2008'de toplamda 65 milyon TL yardım yapıldı. Ancak insanlarımızı doğduğu yerde doyurmak lazım. Köylerimizi yaşanabilir hale getirip tarıma gereken önemi vermeliyiz. Biz de bu konuda gereken alt yapıları oluşturacağız.” diye konuştu. Son olarak Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk slayt gösterisi eşliğinde, Türkiye genelindeki tarım havzaları, üretim, sulama planları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 18:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?