3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Turnuva 1 Aralık'ta başlıyor

'KÖYDEN KENTE UMUT' ÇİM SAHA FUTBOL TURNUVASINA KATILACAK ÇOCUKLARA SPOR EŞYALARI DAĞITILDI

Manisa Valiliğince çocuk ve gençler arasında bütünleşmeyi ve kaynaşmayı sağlayacak 'Köyden Kente Umut' projesi kapsamında düzenlenecek olan çim saha futbol turnuvasına katılacak çocuklara forma ve eşorfman takımı dağıtıldı.

Manisa Valiliği Toplumla İlişkiler Bürosu'nun başlattığı 'Köyden Kente Umut Çim Saha Futbol Turnuvası' çerçevesinde belirlenen merkezdeki 18 mahalle takımının spor malzemeleri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören ile dağıtıldı. Törene Vali Celalettin Güvenç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mürsel Şahin, daire müdürleri ve turnuva da oynayacak olan 360 14-17 yaş arası genç katıldı.

Yaz sezonunda kenar mahallelerdeki gençlere Atatürk Olimpik Yüzme havuzunda ücretsiz yüzme kursu verdikleri belirten Vali Celalettin Güvenç, kış sezonun girmesi sebebiyle gençlerin spordan uzak kalmaması için futbol turnuvası düzenlediklerini söyledi.

Vali Güvenç, "Öncelikli hedefimiz kenar mahallelerimizdeki gençlerimizin spordan uzak kalmamalarını sağlamak. 14-17 yaş arası gençlerimiz sporsal faaliyetlerde geliştirerek, her birini farklı spor dallarında derece elde etmelerini sağlamak. Biz bu çocuklarımıza sahip çıkarsak, hem onların sokakta kötü işlerle uğraşmasını önlemiş oluruz, suçtanda uzak tutarız. İmkan verilirse neler yapabileceklerini çok iyi görüyoruz. Bu imkanı sağlayacak olanda bizleriz. Tüm imkanlarımızı seferber ilan ederek hayırseverlerimizin de desteğiyle sporsal faaliyetlerimiz devam edecek'' diye konuştu.

Vali Güvenç, turnuvanın 1 Aralık tarihinde başlayıp 4 Ocak tarihinde biteceğini belirterek, turnuvaya 18 mahalle takımından oluşan 360 gencin katılacağını, finalin ise 19 mayıs Stadyumu'nda düzenlenecek olan görkemli bir törenle oynanacağını söyledi. Vali Güvenç'in açıklamasının ardından turnuvaya katılacak olan gençlere İl Özel İdaresi kaynaklarıyla spor ayakkabısı, eşortman, futbol topu, hayırsever işadamı Saithan Bakşi tarafından ise forma dağıtıldı.

'KÖYDEN KENTE UMUT' ÇİM SAHA FUTBOL TURNUVASINA KATILACAK ÇOCUKLARA SPOR EŞYALARI DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 16:52:01
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 17:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?