30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Tutuklu doktorlar serbest

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde rüşvet, resmi evrakta sahtecilik, devleti zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla tutuklu bulunan, doktor ve eczacılardan oluşan 13 kişiden 11'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Turgutlu Savcılığı, Manisa ve Turgutlu polisi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2 ay önce düzenlenen operasyonda, resmi evrakta sahtecilik, devleti zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarına adı karışan doktor, eczacı ve eczacı kalfalarından oluşan 18 kişi tutuklanmıştı. Geçtiğimiz gün tutuksuz yargılanmak üzere 5 kişinin serbest bırakılmasının ardından, savcılık iddianamesini inceleyen Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'nin tensip kararı sonucu 11 kişi daha tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Doktorlardan S.P. ile M.S'nin tutukluluk halinin devam ettiği öğrenildi.


Sanık avukatlarından Turgay Şirin, "İddianame Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Mahkeme tensip kararı ile sanıklardan 11'nin tahliyesine karar verdi. Konu ile ilgili dosyayı önümüzdeki hafta tekrar inceleyeceğiz. Ancak süreç bitmiş değil ve mahkeme devam ediyor" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Turgutlu'da bazı vatandaşların Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı çeşitli şikayetler üzerine, Manisa ve Turgutlu Emniyet Müdürlükleri tarafından başlatılan operasyon kapsamında, 50'ye yakın hekim, eczacı ve eczane çalışanının ifadesine başvurulmuş, 18 kişi rüşvet, resmi belgede sahtecilik, devleti zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla göz altına alınmıştı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda ilaç kupürü, vatandaşlara ait sağlık karneleri, sağlık karnesi fotokopileri, hastalara ait heyet raporları ve reçeteler bulunmuştu. Adı geçen 18 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlar ancak, bir süre önce 5'i serbest bırakılmıştı.

Son tahliyelerle birlikte 16 kişi serbest kalırken, 2 kişinin tutukluluk hali devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 18:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜRKAN BEYCAN IP: 85.98.248.xxx Tarih : 7.07.2008 06:23:48

GÖRECEKSİNİZ HEPSİ SERBEST KALACAK...MUAYENEHANESİNE GİTMEDEN DEVLET HASTANESİNDE MUAYENE OLDUĞUMUZDA SURATIMIZA BİLE BAKMAYAN,İLAÇ SATICILARI İLE HASTANEDE HASTALAR SIRA BEKLERKEN PAZARLIK YAPAN,AMELİYATTAN ÖNCE"BIÇAK PARASI VERMEZSEN BIÇAK KAYABİLİR İMASI İLE" RÜŞVET İSTEYEN DOKTORLAR SUÇLU DEĞİLLER Mİ.BU GİBİ DURUMLARI CEP TELEFONU KAMERASI VS.İLE BELGELENDİRİP VERİN SAVCILIĞA BAKALIM Bİ DAHA YAPIYORLAR MI.DENEYELİM BAKALIM Bİ DAHA YAPÇEKLER Mİ...