5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Tyrone Nelson veda ediyor

AKHİSAR' IN İLK YABANCI BASKETBOL OYUNCUSU TYRONE NELSON VEDA EDİYOR

Akhisar Belediyespor Basketbol takımının ilk yabancu oyuncusu Amerikalı Tyrone Nelson Akhisar' a veda ederek ülkesine dönüyor.

Akhisar Belediyespor tarihinde ilk kez yer aldığı TB2L Türkiye Erkekler Basketbol 2. Liginde B Grubunda mücadelesinde 22 karşılaşmada 12 galibiyet ve 10 mağlubiyet ile toplam 34 puan toplarken ligi 6. sırada tamamladı. Ligde ilk kez mücadele vermesine rağmen güçlü ekipleri arkasında bırakan Akhisar Belediyespor özellikle ligin ikinci yarısında büyük bir gelişme gösterdi ve play-off karşılaşmalarına kaldı. TB2L' de A Grubunda 37 puan toplayan 3. sıradaki Selçuk Üniversitesi ile eşleşen Akhisar

Belediyespor ilk karşılaşmasını Konya'da yaptı. Deplasmanda karşılaştığı Selçuk Üniversitesine ilk karşılaşmada 74-66 yenilen Akhisar, kendi evinde konuk ettiği güçlü ekip Konya Selçuk Üniversitesine son saniyelerde 56-61 mağlup ederek play-off karşılaşmalarının ilk mücadelesinde sezonu kapattı. Amerika'dan transfer edilen Tyrone Nelson mütevazı davranışları ve çalışkanlığı ile takım koçu Zafer Aktaş' ın ilgisini çekti. Nelson 24 maçta 21,5 sayı ortalaması ile TB2L' de 3. sırada yer alırken, ligde 515 sayı

ile ilk sırada yer alan oyuncu oldu. 16 Temmuz 1985 Texas doğumlu olan Tyrone Nelson Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel'i ziyaret ederek veda etti. Ülkesine büyük özlem duyduğu belirten Nelson Akhisar' da büyük bir zevk ile oynadığını ve çok sıcak kanlı insanların yer aldığını belirtti.

Akhisar Belediyespor koçu Aktaş ise Nelson' un takım arkadaşları ile çok uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını bunun yanında inancına büyük önem verdiğini belirtti.

AKHİSAR' IN İLK YABANCI BASKETBOL OYUNCUSU TYRONE NELSON VEDA EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 16:39:01
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 17:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?