5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Ülkem Koleji öğrencileri İngiltere'de

ÜLKEM KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İNGİLTERE'DE

ODTÜ-Ülkem Koleji'nin düzenlemiş olduğu yurtdışı yaz okulu programına katılan öğrenciler, İngiltere'de hem tatil yapıyor, hem de dil eğitimlerini pratiğe aktarıyorlar.

Yaz okulunun, kültürel etkinlikler, tam gün şehir turları, tarihi ve turistik mekanlara yapılan geziler, spor aktiviteleri ile sürdüğünü belirten ODTÜ-Ülkem Koleji Okul Müdürü Arif Demir, “Öğrencilerin sosyal yanlarını geliştirebilecekleri, yeni ve farklı kültürler öğrenebilecekleri bu programlarda sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra dil eğitimi alan öğrencilerimiz, bol bol pratik yapabilme imkanı bulmaktadırlar. Yurtdışında yaz okuluna giden bütün öğrencilerimiz pek çok kazanım elde edecektir. Yurtdışında seyahat edebilme deneyimi kazanacaklardır. Evden uzak kaldığında, kendini ifade edebilme, kendi sorumluluklarını alabilme, birey olabilme gibi pek çok yeti kazanmaktadır. Yeni kültürlerden edindiği arkadaşlarla birlikte, arkadaşlık kavramı ve dayanışma kültürü pekişir, Kendilerine olan öz güvenleri artar, toplum içerisinde birey olabilme farkındalığıyla başarıları artar, yabancı dil öğrenmenin gereklilik olduğunu yaşayarak öğrenirler, döndüklerinde yabancı dil derslerindeki ilgileri bu nedenle artmaktadır, ayrıca vizyonları genişler, yeni bir ülke, yeni insanlar görerek, bir dünya vatandaşı olmanın ilk adımlarını yaz okullarında atarlar, öğretilen yabancı dillerini yoğun olarak pratik etme imkanı bulurlar, böylelikle dilleri gelişirken, yeni diller öğrenmek için hevesleri artar, yeni bir yabancı dil öğrenmeye başlayabilirler, ve en önemlisi, Hayatları boyunca unutamayacakları, eğlence dolu bir tatil yaşarlar.” dedi.

Grup lideri Aygül Yılmaz ise, öğrencilerle tatil süreci boyunca yakından ilgilendiklerini ve bu program için çocuk grupları üzerinde uzmanlaşmış olan okulları tercih ettiklerini belirtti. Velilerin kendilerini diledikleri zaman ulaşıp, çocukları hakkında bilgi alabileceklerini ifade eden Yılmaz, yaz okulu egitim programlarının kültürel etkinlikler, gezi, tam gün şehir turları, spor aktiviteleri, gibi aktivite ve etkinlik planlarını da içerdiğini söyledi.

ÜLKEM KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İNGİLTERE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:10:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 18:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?