5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Ülkem Koleji'nden çifte birincilik

ÜLKEM KOLEJİ'NDEN ÇİFTE BİRİNCİLİK

ODTÜ- Ülkem Koleji 8. sınıf öğrencilerinden Sinem Aydınlı ve Harun Tosun, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 100 sorunun 100'ünü de doğru yanıtlayarak 500 tam puan ile Manisa ve Türkiye 1.'si oldular.

Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler ve diğer meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ve ilk öğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği SBS'de tam puan alarak Manisa ve Türkiye birincisi olan Sinem Aydınlı ve Harun Tosun başarılarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Ayrıca Orta Öğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre, Sinem Aydınlı Türkiye 162.'si ve Manisa 3.'sü, Burak Kaan Coşkun ise Türkiye 480.'si oldular. Ülkem Koleji ailesi olarak kuruluşlarının 7. yılında başarıyı bir gelenek haline getirdiklerini ifade eden Okul Müdürü Arif Demir, Manisa'nın gururu olduklarını söyledi. Demir, "2010 SBS'de 500 tam puan alan iki öğrencinin okulumuzdan çıkmış olması vermiş olduğumuz kaliteli, çağdaş eğitim ve disiplinli çalışmanın bir sonucudur. Her geçen teknolojik imkanları geliştiren ve başarı çıtasını yükselten okulumuz SBS'de şehrimizin adını, her yıl Türkiye dereceleri elde ederek ülke çapında duyurmakta ve öğrencilerini Türkiye'nin en seçkin Fen Liseleri ve Anadolu Liseleri'ne göndermektedir. " dedi. Hiç bir başarının tesadüf olmadığını belirten Demir, "Okulumuzun gelenekselleşen bu başarıları öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okulumuzun idari kadrolarının yoğun çalışma, emek ve gayretlerinin neticesidir. Bu başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz de öğrencilerimizi ödüllendirerek hem bizleri gururlandırmış, hem de çocuklarımızı son derece mutlu etmişlerdir. Her geçen gün artan imkanları ve eğitim kadrosu ile okulumuz hem bu yıl açıklanacak 6. ve 7. sınıf Seviye Belirleme Sınavı'nda hem de önümüzdeki yıl yapılacak sınavlarda da son derece iddialıdır ve elde edeceği başarılarla Manisalıların göğsünü kabartacaktır." diye konuştu.

500 tam puan alarak 2010 SBS'de Türkiye birincisi olan ODTÜ-Ülkem Koleji öğrencisi Sinem Aydınlı, "Başarımda büyük payı olan okuluma, öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum. Elde ettğimi bu başarı yıllar süren bir çalışma sürecinin, bir birikimin sonucudur. Özellikle okulumuzun vermiş olduğu kaliteli eğitim ve sevgi dolu ortam bu başarıya ulaşmamdaki asıl etken oldu. Artık okulumuzdan ayrılma zamanı gelse de okulu hiç unutmayacağım." dedi. Ülkem Koleji'nin verdiği eğitimin yanlızca bireysel değil kitlesel başarıya da yol açtığını belirten Sinem Aydınlı, sınıf olarak istedikleri Fen ve Anadolu Liselerine yerleşeceklerini söyledi.

Başarıya çok çalışarak değil, okulda derslerini dikkatli takip edip, okulda yapılan çalışmalara katılarak ulaştığını belirten Harun Tosun da, "Aileme, öğretmenlerime ve okuluma vermiş oldukları emekleri ve çabaları için teşekkür ediyorum. ODTÜ-Ülkem Koleji'nin sunduğu yaratıcı eğitim ortamı bizleri hem eğitim hem de öğretim anlamında hayata hazırladı. Yoğun geçen bir yoldan sonra yazın bol bol dinlenip gelecek yıl için enerji depolayacağım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Okul Kurucusu İbrahim Gül, Okul Müdürü Arif Demir, öğretmenleri ve aileleri öğrencileri göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik ederek gelecek planları için öğütlerde bulundu. Daha sonra hatıra fotoğrafları çekildi.

ÜLKEM KOLEJİ'NDEN ÇİFTE BİRİNCİLİK
ÜLKEM KOLEJİ'NDEN ÇİFTE BİRİNCİLİK
ÜLKEM KOLEJİ'NDEN ÇİFTE BİRİNCİLİK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 15:39:03
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 19:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?