5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Ülkem Koleji'ne 'Yeşil Bayrak'

ÜLKEM KOLEJİ'NE YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ

Uluslararası Eko-Okullar programına "Su Kirliliği" teması ile katılan ODTÜ-Ülkem Koleji, çevreye duyarlı okul anlamını taşıyan "Yeşil Bayrak" ödülüne layık görüldü.

Uluslararası alanda "Foundaiton for Environmental Education" (FEE) koordinasyonunda Dünya'da 50 ülkede, yaklaşık 32 bin okul ve 9 milyon öğrencinin katıldığı programa Türkiye'den 346 okul katıldı. Yarışma hakkında bilgi veren Okul Müdürü Arif Demir, "Eko-Okullar programının ana teması, çocuklarda çevre bilincinin gelişmesini sağlamak ve çocukların heyecanla yaptıkları çalışmaları ayrı bir anlam taşıdığını göstermeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda verilen Yeşil Bayrak ödülü çevreci okulların bir sembolü olmanın yanında aynı zamanda başarıyıda ödüllendirme özelliğine sahiptir." dedi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Ekipmen ise Yeşil Bayrak ödülü ile ilgili olarak, "2010 yılında 147 okulumuz yeşil bayrak ödülüne sahipken, süresi dolan ve tekrar ödüle hak kazananlarla birlikte, bu yıl toplam yeşil bayrak ödüllü okul sayımız 181 olmuştur. Bir başka deyişle, programda yer alan 346 okulumuzdan 181 tanesinde yeşil bayrak dalgalanacaktır. Bu ödül için okulların vakfımıza başvuruda bulunmaları ve programda iki yıl süre ile çalışmış olmaları gerekmektedir. Başvuruda bulunan okullarımızın hem gönderdikleri dosyaları incelenerek hem de yerinde ziyaret edilerek çalışmaları değerlendirilmekte ve yeterli görülen okullara iki yıl süre ile söz konusu yeşil bayrak ödülleri verilmektedir. İki yılın sonunda yeniden başvuruda bulunmaları öngörülmektedir.” dedi.

Özel Manisa Ülkem İlköğretim Okulu Eko-School programı koordinatörleri Esra Cinbiş ve Süleyman Ürkmeztürk, 2009-2010 Eğitim-öğretim yılından beri okul genelinde yapılan etkinliklerle yürütülen Eko – School programının ödülü olan Yeşil Bayrağı almaya hak kazanmalarının okul ve çalışmayı yürüten Eko – Tim öğrencileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söylediler. Koordinatör öğretmenler, Yeşil Bayrak ödülünü almak için 2 yıl boyunca müfredat programlarının içinde "Su Kirliliği" temasını konu alan çalışmalara yer verdiklerini ifade ettiler.

ÜLKEM KOLEJİ'NE YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ
ÜLKEM KOLEJİ'NE YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 15:00:03
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 18:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?