4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ülkem'de 400 eserlik sergi

ÖDTÜ-Ülkem Koleji’nde açılan ve 400’e yakın eserin bulunduğu sergi büyük ilgi gördü.

ÖDTÜ-Ülkem Koleji’nde yılsonu sergisi açıldı. Karışık teknik, kolaj, pastel boya ve sulu baya tekniklerinden oluşan sergide yıllık plan dahilinde yapılan çalışmalar sunuldu. Ayrıca öğrencilerin yıl içinde katıldıkları yarışmalara gönderilen çalışmaları da sergilendi. Tüm dünyada yüzyılın sanatçısı seçilen ünlü İspanyol ressam, heykeltıraş, sahne sanatları ustası Salvador Dali’nin Sürrealist eserlerinin pastel boya, kuru boya tekniklerindeki röprodüksiyonları öğrenciler tarafından başarıyla çalışıldı.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Nilgün Özbayır, “Çocukların resimle ilgilenmeleri iki şekilde olabilir. İlkinde çocuğun özel yeteneği doğrultusunda sanatçı olarak yetiştirilmesi ve sanat etkinlikleri ile yoğun olarak ilgilenmesi, ders almasından bahsederiz. Böyle bir deneyim için mutlaka çocuğun neye ilgisinin olduğu belirlenmelidir, çünkü sanatçı olmak uzun ve emek isteyen bir yoldur. İkinci yol ise, sanatın etkinlikler yolu ile çocuğun hayatında var olmasıdır. Resim gibi etkinliklerin çocuğun dünyasına katkısı büyüktür.” dedi.

Senem Açıkgöz ise “Resim öğrencinin kendini tanımasına yardım eder, hayal dünyasını geliştirir, duygularını rahatça ifade etmesine imkan tanır. Farklı bakış açıları geliştirilirken beden, zihin ve ruh sağlığı olumlu etkilenir. Benlik algısı olumluya döner, öz güven ve sosyal beceriler gelişir. Duygusal zeka beslenir, okul başarısı olumlu etkilenir. Sağlam bir kişilik geliştirmek için fırsat öğrenci fırsat bulmuş olur” diye konuştu.

Sergiyi veliler de gezdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 15:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?