5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

'Ülkem'in matematik başarısı

ÜLKEM İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİN MATEMATİK BAŞARISI

Manisa ODTÜ Ülkem İlköğretim Okulu öğrencileri dünya ülkelerinden yaşıtları ile katıldıkları Purple Comet! Math Meet matematik yarışmasında, 28 ülkeden bin 621 takımın arasında 31. oldular.

60 dakikalık tek oturumda 20 soru yanıtlayan ODTÜ Ülkem İlköğretim Okulu öğrencileri güzel bir başarıya daha imza attılar. 8. sınıf öğrencileri Görkem Göçmen, Gizem İşgören, Adem Çabak, Harun Tosun, Sinem Aydınlı ve S. Emre Bayram`dan oluşan takım 28 ülkeden bin 621 takımın katıldığı yarışmada 31. oldular.

Öğrencilerinin bu başarısından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Matematik Öğretmeni Güler Telli, “Özgünveni yüksek, bilgisi tam, disiplinli çalışma alışkanlığını ve sorumluluk bilincini yerleştirmiş bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz pek çok alanda güzel başarılar elde ediyorlar. Bu, doğru yoldu yürüdüğümüzün en somut kanıtıdır.” dedi. Yarışmaya katılan öğrencilerden Görkem Göçmen, “Katıldığımız yarışmalar ve etkinlikler bizi hem ülke hem de dünya çocukları ile bir araya getiriyor, yeni pencereler açıyor. Bize bu imkanları hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 13:21:05
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 13:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?