4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ülkem'in projeleri İzmir'de sergilendi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) ortaklaşa düzenlediği "Bu Benim Eserim" İsimli Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda 2 bin 893 proje içerisinde 149 eser arasına girerek İzmir'de sergilendi.

“Bu Benim Eserim “ projesi kapsamında Ülkem Koleji Fen ve Teknolojisi bölümünden 9 proje ve Matematik bölümünden 2 proje İzmir'de yapılacak olan bölge seçimlerine gitmeye hak kazanmıştı. Önce 2 bin 893 projenin başvurduğu yarışmalarda, il çalışma gruplarının elemesi sonucu bin 299 eser bölge elemelerine çıktı. Burada yapılan ikinci değerlendirmede eser sayısı 564'e düştü. Bölge Bilim Kurulu ise 149 eseri sergileme, 10 eseri de Ankara'ya gönderme kararı aldı. Ülkem Koleji' nin 3 fen projesi 149 eser arasına girerek İzmir'de Tepekula Sergi salonu'nda sergilendi. Ülkem Koleji öğrencilerinin öğretmenleri Bilgen Ülkü ve Banu Çavuşoğlu nezaretinde yaptıkları, Rüzgar Enerjisi İle Çalışan Teleferik ve Hareketli Dolap Rafları ile Kendini Temizleyen Akvaryum projeleri, sergiyi gezenler tarafından büyük ilgi gördü.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, bu yıl 4.'sü yapılan yarışmada dördü matematik ve altısı fen bölümünden olmak üzere İzmir'den dört, Aydın'dan üç, Manisa'dan iki ve Uşak'tan bir eserin Mayıs ayında Ankara'da Ege bölgesini temsil etme hakkı kazandığı belirtildi. Tepekule Kongre ve Sergi Salonu'ndaki ödül törenine İzmir Vali Muavini Sait Topoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, TÜBİTAK İzmir Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Gül Güner ve çok sayıda davetli katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 22:13:42
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 22:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?