30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Ülker'den Akhisar Sigara'ya teklif

AKP Manisa milletvekili Recai Berber, Ülker Grubu’na bağlı Ak Gıda A.Ş.’nin atıl durumdaki Akhisar Sigara Fabrikası arazisini 49 yıllığına kiralamak için Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde açılacak ihaleye katılmak için başvurduğunu söyledi

Berber, gelecek aylarda yapılacak olan ihaleyi Ülker grubunun kazanması durumunda, fabrikanın süt ve süt ürünleri tesisi olacağını ve günde 1 milyon litre süt işleneceğini belirtti.
Atıl durumda bulunan ve 1 milyon 244 bin 840 metrekare arsası bulunan fabrikayı ekonomiye kazandırmak için bir yıldır çalıştıklarını kaydeden Berber, Ülker Grubu’nun kurmayı planladığı tesisin 1500 kişiye iş imkânı yaratacağını ifade etti. Berber, “Günlük bir milyon litre süt demek, 40 bin baş büyük hayvan demektir. Böylece bu bölgelerimizdeki hayvancılık da gelişmiş olacak” dedi.
1977 yılının Ağustos ayında dönemin başbakanı Süleyman Demirel tarafından temeli Akhisar Sigara Fabrikası, bugüne kadar yaklaşık 250 milyon dolar para harcanmasına rağmen bir türlü açılamamış, Tekel’in borçları nedeniyle Maliye Bakanlığı’na devredilmişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 09:56:32
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 10:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?