7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Uluslararası Sulama Yönetimi incelemelerde bulundu

Merkezi Washington’da bulunan Uluslararası Katılımcı Sulama Yönetimi Ağı (INPIM) yetkililerinden oluşan 20 kişilik yabancı heyet, Manisa’da sulama birliklerinin işleyişi hakkında ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgi alarak, sulama tesislerinde incelemelerde bulundu.

Türkiye’de Katılımcı Sulama Yönetimleri konusunda 5 ay sürecek eğitim programı kapsamında bugün Manisa’ya gelen yabancı heyet, ilk olarak Vali Orhan Işın’ı makamında ziyaret etti. Aralarında Gürcistan, Hindistan, Özbekistan, Çin, Pakistan, Mısır, Ürdün, Suriye ve Doğu Timor’dan olmak üzere 20 yabancı misafir, Manisa’da daha önce DSİ bünyesinde bulunan ve daha sonra birliklere devredilen sulama tesisleri, arazi yapısı ve işleyişi konularında ön bilgi aldılar.

INPIM yetkilisi J. Raymond Peter, Türkiye’deki eğitim çalışmalarına Menemen Agrohidroloji Enstitüsü’nde başladıklarını ifade ederken, incelemelerinin sulama birliklerinde süreceğini belirtti. Vali Orhan Işın, Manisa’da yapacakları her türlü çalışma ve incelemeler için yabancı heyete yardımcı olunacağını söyledi.

Ziyarette yabancı heyete Manisa’daki sulama faaliyetleri hakkında rehberlik eden DSİ Manisa Müdürü Bilgin Telek, "Manisa ilinde DSİ tarafından sulamaya açılmış alan miktarı 100 bin hektar. DSİ 1995 yılında elinde bulunan suyu kullanıcı örgütlere devretmiştir. Devir sonrası sulamanın daha rasyonel yapılmasının yanı sıra sulama yönteminin devri nedeniyle şube müdürlüğümüzce yapılan yıllık tasarruf yaklaşık 8 milyon dolardır" diye konuştu.

Heyet daha sonra DSİ Sulama Müdürü Bilgin Telek öncülüğünde Saruhanlı’da bulunan Sarıkız Sulama Birliği’nin arazi yapısını incelemek ve rapor hazırlamak üzere Manisa’dan ayrıldı. Vali Orhan Işın, Türkiye’de bulunan heyetin sulama faaliyetlerinde Manisa’daki sulama birliklerini seçmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 17:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?