30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Ümit akülü arabasına kavuştu

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, 12 yaşındaki yürüme özürlü Ümit Karaçulha isimli öğrenciye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Manisa merkeze bağlı Karayenice köyünde oturan Ümit Karaçulha'nın yardımına Manisa Belediyesi koştu. Yürüyememesine rağmen taşımalı eğitim kapsamında Halatlı köyü ilköğretim okuluna giden Ümit'e Manisa Belediyesi tarafından akülü araba hediye edildi.

Belediyeye Abdullah Koyunbaba isimli yakının kucağında gelen Ümit Karaçulha'ya tekerlekli sandalyesini Belediye Başkanı Bülent Kar verdi. Büyük sevinç yaşayan Ümit'e aracın nasıl kullanacağını gösteren Başkan Kar şunları söyledi: "Abdullah Koyunbaba 8 Eylül Hastanesi'nin açılışında benden akülü engelli arabası talebinde bulunmuştu. Biz de bu arabayı temin ettik. Şimdi huzurunuzda teslim ediyoruz. Ümit Karaçulha'nın günlük hayatında hem daha rahat hareket etmesini hem de okula gidip gelmesini bu araç sağlayacak. Bundan sonraki yaşamında başarılı günler temenni ediyorum. Akülü araç yanında kırtasiye yardımı, çanta ve diğer malzemeleri de verdik. Eğitim bizim için çok önemli."dedi.

Arkadaşının oğlunu kucağında Belediyeye getirerek akülü araç almasını sağlayan Abdullah Koyunbaba ise "Benim de 10 yaşında özürlü oğlum var. Çekilen zorluğu iyi biliyorum. Benim oğlum için başkandan araç talep etmiştim. Bu arada bir hayırsever oğlum için akülü araç alıp teslim etti. İkinci aracın gerek olmadığına inandım ve aynı durumda olan arkadaşımın oğlu için belediyeden talepte bulunduk. Talebimizi Sayın Belediye Başkanım Bülent Kar da kabul edince Ümit akülü arabasına kavuşmuş oldu."dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?