30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Üreticilere kene uyarısı

Selendi Sağlık Grup Başkanı Dr. Sevcan Baki, üreticileri kene ısırmasına karşı uyararak, şüpheli durumlarda sağlık kuruluşlarına gidilmesini istedi.

Akrep ve yılan sokmalarının yanı sıra kene ısırmalarına karşı da vatandaşların kalın eldivenler ve çizme giymelerini öneren Sağlık Grup Başkanı Baki, kıyafetlere de iki saat önce kene spreyi sıkılması gerektiğini kaydetti.

Dr.Baki sözlerini şöyle sürdürdü, "Tabii ki yaz dönemi olduğu için vatandaşlarımız tarlaya ve bahçelere çalışmaya gidiyor. Bu nedenle kene vakaları artabilir. Özellikle yaz günlerinde arazide çalışan kişiler sık sık, kene kontrolü yapmalıdır. Vücutlarında keneye rastlanması halinde müdahale bilinmiyorsa hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır"

PİKNİKCİLER DE DİKKAT ETMELİ
Özellikle piknik alanlarında da keneye rastlanabileceğini hatırlatan Sevcan Baki, "Kene ısırığına maruz kalan kişi keneyi kesinlikle çıkarmaya çalışmamalıdır. Bu tür durumlarda vakit kaybedilmeden sağlık kuruluşlarına başvurulması çok önemlidir. Akrep ve yılan sokmasına maruz kalan vatandaşlar da ilk olarak bölgeye turnike uygulamalı, ardından da süratle hastanelerin acil servislerine müracaat etmelidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 19:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?