4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Üreticilere yem yapma makinesi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin de katkılarıyla 1 kooperatif 1 şirket ve 7 şahıs olmak üzere toplam 9 adet yem hazırlama makinesi, Tarım İl Müdürlüğü hizmet binası önünde yapılan törenle teslim edildi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi 2009 yılı Tebliği ile Manisa’da 30 farklı makine grubuna hibe desteği veriliyor. Bu kapsamda 1 kooperatif 1 şirket ve 7 şahıs olmak üzere toplam 9 adet yem hazırlama makinesi, Tarım İl Müdürlüğü hizmet binası önünde yapılan törenle teslim edildi. Projelerin hazırlanmasında Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği büyük katkı sağladı.

Törene Vali Yardımcımız Kadri Canan, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, Selendi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yıldırım Şafak ve Mera Komisyonu üyeleri katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdürü Ömer Çelik,” Makinelerin toplam tutarı 249.820 TL olup bunun 124.910 TL’si hibe olarak Bakanlığımızca karşılanmıştır. Yem hazırlama araçları, hayvanlara verilecek olan yemleri karıştırma ve dağıtma işlevini görerek zamandan ve işgücünden tasarruf edilmesini ve homojen bir yem karışımını sağlar. Yemlerin besin değeri ve kalitesi muhafaza edilmiş olur. İlimizde hayvancılığın gelişmesi için yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak önemli bir konudur. Zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için çıkarılmış olan Makine Ekipman Programından çiftçilerimizin ve yatırımcılarımızın yararlanması ilimiz tarımı için büyük önem arz etmektedir” dedi.

Manisa’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında hayvancılığa verilen destek oranlarından da bahseden Çelik, “6 adet çayır biçme makinesi için 11.776 TL, 4 adet silaj makinesi için 12.315 TL, 10 adet süt sağım odası ve soğutma tankı için 208.385 TL, 9 adet yem hazırlama makinesi için 124.910 TL olmak üzere toplam 29 adet makine ekipmana 357.386 TL hibe desteği sağlanmıştır. Çiftçi katkılarıyla birlikte toplam 748.423TL’lik makine ekipman ilimiz çiftçilerine kazandırılmıştır” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Kadri Canan, Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin çok güzel işler yaptığına dikkat çekerek, bu hizmetlerden faydalanan üreticileri kutladı.
Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın verdiği desteklerden üyeleri faydalandırdıklarını hatırlatarak, özellikle son üç yılda çeşitli makine alımları için destek aldıklarını dile getirdi.

Kırlıoğlu, hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Törende Kadri Canan ve Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, yem hazırlama makinelerinin belgelerini Başkan Kırlıoğlu ve şahıslara teslim etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 17:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?