5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

'Üstün hizmet' adayları belirlendi

İŞADAMI DEMİRDÖVER TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜNE ADAY

İl Genel Meclisi tarafından kurulan komisyon, Türkiye Büyük Millet Meclisi 2010 Yılı Üstün Hizmet Ödülleri için hayırsever tespiti çalışmalarını tamamladı.

İl Genel Meclisi üyesi İbrahim Onaylı başkanlığında toplanan Kefayettin Öz, Ahmet Akar, Sevil Şekercioğlu ve Mustafa Hoşafçı'dan oluşan komisyon, Manisa genelinde meclis üyelerinin teklif ettiği isimleri değerlendirerek hizmet ödülüne layık görülen TBBM'ye bildirilecek iki hayırsever işadamının ismini belirledi. Komisyonca TBBM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen isimler arasında İl Genel Meclisi Üyesi Sabri Şahin'in önerdiği Turgutlulu hayırsever işadamı Ali İhsan Demirdöver ile Saruhanlı ilçesinden Gazanfer Şanlıtop olduğu açıklandı. İl Genel Meclisi'ne komisyonun sunduğu bu iki isim kabul edilerek TBMM Kültür ve Sanat Kurulu Başkanlığı'na bildirimi yapılacak.

Manisa İl Genel Meclisi tarafından geçen yıl belirlenen komisyon Ahmet Nazif Zorlu ve Hasan Ferdi Turgutlu'yu seçmiş, her iki aday da TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülmüştü.

TBBM Üstün Hizmet Ödülü'ne aday gösterilen hayırsever işadamı Ali İhsan Demirdöver, 1933 de Turgutlu'da doğdu. İki çocuk ve 5 torun sahibidir. Demirdöver, 1951 ve 1972 yılları arasında Turgutlu'da mobilyacılık yaptı. 1965'te Şık Tuğla Fabrikasını kurdu. Bloksan Tuğla Fabrikası, Tema Tuğla Makineleri Üretim Fabrikası, Storoysan Yalıtım ve Ambalaj Sanayi ile Seramiksan'ın sahibidir. Demirdöver, Turgutlu'da eğitim ve sağlık alanında birçok hizmete imza attı. Son altı yıldır 1000'e yakın öğrenciye her yıl eğitim bursu veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 17:33:05
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 18:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?