30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Uygur, Soylu'yu topa tuttu

Parti (DP) Genel Merkezi tarafından görevden alınan eski DP Manisa İl Başkanı Rıfat Emin Uygur, 5 ay önce yapılan kongrede Genel Başkan Süleyman Soylu'yu desteklemediği için görevden alındığını iddia etti.

Geçtiğimiz cuma günü akşam saatlerinde DP Genel Merkezi'nin aldığı kararla Manise İl Başkanı Rıfat Emim Uygur görevden alınmış, yerine iş adamı Murat Ercoş atanmıştı.

Bir süredir suskun kalan Rıfat Emin Uygur, DP İl Yönetim Kurulu üyeleri ve eşi Şule Uygur'la birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı.

Görevden uzaklaştırılan ilk il başkanı olmadığını hatırlatan Uygur, "İnşallah ben son olurum. Delegelerin kullandıkları oylarla seçilip göreve gelen il ve ilçe başkanlarının, kişisel ikbal ve hazımsızlıklarla, anti demokratik engellemelerle görevden uzaklaştırılıp partimize ve davamıza kara lekeler sürülmesini sağlayanlar, bunun adını Beyaz Yürüyüş'le adlandıranlardır. Demokrasinin beşiği olan bir partide bu tür davranışların olmasını doğru bulmuyoruz. Bunu yapanları esefle kınıyor, bu davranış içerisinde olanları bu davanın gerçek sahipleri olan üyeleri, delegeleri af etmeyecektir. Tarihten ders almadığımız sürece bu tür davranışlar partimizi, davamızı küçültmüştür, küçültmeye de devam edecektir" dedi.

"KAPATMA DAVASI AÇILABİLİR"
6 Ocak 2008 tarihinde yapılan 4. olağanüstü büyük kongrede Süleyman Soylu'yu desteklemedikleri için bugün görevden alındıklarını iddia eden Uygur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir dönem ilçe başkanlığı, bir dönem il başkanlığı görevlerinde bulunan şu anki Genel Başkan, çocuk yaşta iken babasının bir gecede görevden alınmasını hazmedememiştir. Bunu hiç aklından çıkaramayan, bulunduğu her toplantıda dile getiren Genel Başkan, bu psikolojiyle olsa gerek babasının intikamını almakla meşgul, yapılacak onca iş varken. Yapılan 4. olağanüstü büyük kongreden itibaren 5 ay geçmiş olmasına rağmen kanuni bir zorunluluk olan belde, ilçe, il ve büyük kongre süreci işletilmemiştir. Bu suretle genel merkez de dahil olmak üzere 3 yıllık azami süre aşılarak, tüm kademelerin münfesih hale gelmesine sebebiyet verilmiştir. 14 Mayıs 2008 tarihi itibariyle genel merkez organları da, seçimlerini yapmaması sebebiyle hukuken tartışmalı duruma düşürülmüştür. Bu durum partimize Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ihtar verilmesi ve kapatma davası açılması sonucunu doğuracaktır."

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'yu desteklemeyerek doğru karar verdiklerini söyleyen Uygur, "13 Mayıs 2008 tarihinde yapılan genel idare kurulu toplantısında oy birliğiyle bir heyet teşkil edilmesi, bir eski genel başkanımıza, yani Tansu Çiller'e partinin başına geçmesi teklifinin götürülmesi ve bu amaçla olağanüstü büyük kongrenin toplantıya çağrılması kararı alınmıştır. Siyaset tarihinde belki de ilk defa bir parti yönetimi, kendilerinin partiyi yönetemediğini, yeni bir genel başkan ve doğal olarak yeni bir yönetim kurulmasını, göreve gelişinin 5. ayında oy birliğiyle kararlaştırmıştır. Kendine inanmayan, kendini yeterli bulmayan bir genel başkana, yönetime, partililerin ve vatandaşın inanmasını beklemek mümkün değildir" diye konuştu.

DP İl Başkanlığı görevine yeniden aday olabileceğini vurgulayan Uygur, "Ben il başkanlığına delegelerin büyük çoğunluğunun oylarıyla seçildim. Bunu yine başarabilirim. Zaman ve şartlar nasıl hareket edeceğimizi bize gösterecektir. Burada önemli olan kişiler değil partidir. Eğer DP ile Anavatan birleşmezse başarı hayal olur. Nikah olmasa bile işbirliği şarttır. Aksi halde yerel seçimler için hiç kimse hayal kurmasın" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 18:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?