3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Uyuşturucu çetesine baskın

TURGUTLU'DA UYUŞTURUCU MADDE OPERASYONU

Turgutlu ilçesinde, uyuşturucu şebekesine yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Yapılan açıklamaya göre, Turgutlu'da uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen bir şebekeye yönelik geçen Cuma günü sabah erken saatlerde operasyon yapıldı. Narkotik köpeklerinin kullanıldığı operasyonda, KOM ekipleri jandarmanın desteğiyle 24 noktaya eş zamanlı baskın gerçekleştirdi. Operasyonda 1'i kadın toplam 21 kişi yakalandı. Şahıslardan 7'si haklarında yapılan tahkikat sonrası savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Diğer 14 şahsın ev, işyeri, otomobil ve üzerlerinde yapılan aramalar da 2 kilo 9 gram esrar maddesi, 4 kök kenevir bitkisi, satışa hazır fişek tabir edilen 67 adet esrar maddesi, bir adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait bir şarjör ile iki adet sentetik hap ele geçirildi.

Serkan İ. (26), İsmail O. (20), Yahya T. (28), Taner İ. (22), Nazmi İ. (52), Erol Z. (31), Ahmet E. (58), Mevlüt E. (36), M. Şehmus K. (37), İsmail U. (24), Ali A. (59), Yakup İ. (28), Mehmet E. (59) ve Remziye E. (32) isimli 14 kişi, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamaların ardından adliyeye sevk edildi.

BİR YILDA 90 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonla ilgili Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonların artarak devam edeceğini belirtti. Uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili son bir yıllık istatistik bilgi veren Aydemir, "Planlı çalışma kapsamında son bir yıl içerisinde Turgutlu'da 6 şahıs gözaltına alınmış ve tamamı uyuşturucu madde ticareti yapmaktan tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Operasyonlarda toplam 90 kilo 110 gram esrar

maddesi, 29 kök kenevir bitkisi, 2 ruhsatsız tabanca, 5 adet 9 mm çapında fişek ve 1 adet hassas terazi ele geçirilmiştir. Bu kişilere karşı mücadelemiz devam edecektir" dedi.

TURGUTLU'DA UYUŞTURUCU MADDE OPERASYONU
TURGUTLU'DA UYUŞTURUCU MADDE OPERASYONU
TURGUTLU'DA UYUŞTURUCU MADDE OPERASYONU
TURGUTLU'DA UYUŞTURUCU MADDE OPERASYONU
TURGUTLU'DA UYUŞTURUCU MADDE OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 15:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?