30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Uyuşturucu operasyonu

Uyuşturucu madde satıcısı, jandarmayı görünce paniğe kapılıp havaya ateş açtı.
Selendi ilçesinde, uyuşturucu madde tüccarlarıyla alıcı kılığında buluşan jandarma görevlileri arasında yapılan pazarlık sırasında durumu farkeden şahıslardan birinin av tüfeğiyle ateş açması sonucu bir jandarma görevlisi yaralandı.


Olay, Selendi ilçesine bağlı Çamlıca köyünde meydana geldi. Bazı şahısların elinde çok miktarda uyuşturucu madde bulunduğu ihbarını alan İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri operasyon düzenledi. İlçeye bağlı Mezitler köyünde ikamet eden N.B. ile alıcı kılığında görüşen ekipler daha sonra pazarlık için Çamlıca köyünde ikamet eden İ.Ö.'nün evinde buluşmak üzere anlaştı. Dün gece saat 01.00 sıralarında gerçekleşen buluşmada, İ.Ö. naylon poşet içerisinde bulunan esrar maddelerini almak için eve girerken alıcı kılığındaki jandarma görevlileri de parayı almak için otomobille gitti. Eve dönen ekipler ile İ.Ö. alışverişi tamamlamak üzereyken durumu farkeden İ.Ö. paniğe kapılarak evde bulunan av tüfeğiyla rastgele ateş etmeye başladı. Seken saçmalardan birinin isabet ettiği rütbeli jandarma görevlisi yaralanırken, çevrede önceden güvenlik tedbiri alan diğer ekiplerin müdahalesiyle İ.Ö. yakalandı. Evde bulunan İ.Ö.'nün oğlu A.Ö. ile M.Y. de yakalanarak ifadeleri alınmak üzere Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Pazarlıkta bulunan N.B. ise çıkan arbede sırasında kaçarak izini kaybettirdi. Başından yaralandığı öğrenilen jandarma görevlisi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.


Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle evde yapılan aramada, 9 kg. esrar maddesi ile 1 kilo 500 gram kenevir tohumu, 1 adet otomatik av tüfeği, 1 adet tek kırma av tüfeği, 1 adet esrar maddesinin tartımında kullanılan hassas terazi ile silahlara ait boş ve dolu fişekler, evin odunluğunda ise Helenistik döneme ait olduğu belirlenen 5 adet mermer sütun ile bir adet mermer sütun kaidesi ele geçirildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 18:12:15
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 18:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?