30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Uyuşturucu şebekesine darbe

Manisa, İzmir ve Çanakkale illerinde faaliyet gösteren bir uyuşturucu şebekesine yönelik "Yeldeğirmeni" adlı operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Manisa ve Akhisar ilçesi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Manisa merkez, Akhisar ilçesi ile İzmir ve Çanakkale illerinde faaliyet gösteren bir uyuşturucu şebekesine yönelik 1.5 yıl süren takibin ardından "Yeldeğirmeni" adlı operasyon düzenledi. Adı geçen illerde yapılan çalışma sonucu 4'ü kadın 16 kişi gözaltına alındı. Bu şahısların, evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 99 gr. esrar maddesi, 8 adet sentetik hap, 380 gr. kenevir tohumu ile karıştırılmış esrar maddesi, 4 kök hint keneviri, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, bu tüfeğe ait 14 adet fişek ve esrar satışından elde edilen bir miktar para ele geçirildi. Ayrıca, projeli çalışma boyunca değişik tarihlerde toplam 2 kilo 604 gr. esrar maddesi, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 22 adet değişik çap markalarda fişek elde edildi.


Operasyonda gözaltına alınan 16 zanlı, haklarında düzenlenen tahkikat evrakıyla adli makamlara sevkedildi. Zanlılar arasında bulunan ve dilencilik yaptığı iddia edilen engelli birinin polis memurları tarafından kucakta taşınması ilginç bir görüntü sergiledi. Akhisar 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 16 zanlıyı tutuklayarak cezaevine gönderdi.


Açıklamanın sonunda, "Başta gençlerimiz olmak üzere tüm insanlarımıza zarar veren uyuşturucu maddeler ile bu maddeleri satarak zehir tacirliği yapan tüm suçlularla mücadelemizin kararlılıkla sürdürüleceğinin bilinmesini istiyoruz" denildi.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 18:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?