3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Uyuşturucu tacirlerine darbe

Turgutlu'da, İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik uzun zamandır sürdürdükleri çalışmalar 08-09-45-N10 (K) planlı çalışmayla sonuçlandı.

Turgutlu ilçesi başta olmak üzere Ahmetli, Salihli ilçeleri, Diyarbakır ve İzmir'i kapsayan toplam 20 ayrı adreste operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 15 kilo 610 gram esrar maddesi, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, şarjör ve iki adet Mke yapımı fişek, 1 adet 7.65 mm çapında kuru sıkı tabir edilen ve namlusunun işlem görmesi neticesi elde edilen tabanca, bir adet 9 mm çapında tabanca, bir adet şarjör ve 12 adet Mke yapımı fişek, 7 adet üzerinde Osmanlı tuğrası bulunan sikke, gazete ve jelatine sarılı kenevir tohumu, sigara jelatini ve spor toto kağıdına sarılı fişek halinde iki gram esrar maddesi, 2 adet senet, 15 cm ile 1,5 metre uzunluğunda 521 kök kenevir bitkisi, 1 kilograma kadar tartı yapabilen üzerinde omo matik ibaresi bulunan tartı ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda beş şahıs yakalanarak tutuklandı. Bu şahısların gösterdiği yerde 5 kilo 190 gram esrar maddesi ele geçirildi, halen 8 şahısla ilgili tahkikat devam ediyor. İki şahıs firari olarak aranıyor.

Emniyet ekiplerince gerçekleştirilen operasyon neticesinde gözaltına alınan Cavit B. (25), Serdar B. (27), Turgut D. (34), Mehmet A. (43), Mahir B. (44), Yasin Ü. (27), Ali A. (47), Kamil K. (25)  isimli sekiz şüpheli uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan haklarında düzenlenen tahkikat evrakıyla birlikte adli makamlara sevk edildi.

Salihli, Diyarbakır ve İzmir'de yapılan operasyonlarda da Ahmet Y. (26), Erkan Ç. (32), Burhanettin A. (27), Özgür E. (24), Halil K. (26) isimli beş kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DEVAM EDECEK
Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, il merkezi ve ilçelerde uyuşturucu tacirlerine karşı mücadelenin devam edeceğini söyledi. Turgutlu merkezli 20 ayrı noktaya yapılan operasyonlarda sekiz kişinin yakalandığını anlatan Aydemir, şunları söyledi: "Sekiz vatandaş elimizde. Doğu illerinden getirilen özellikle Diyarbakır'dan getirilen esrarın il merkezimizde ve özellikle Turgutlu ilçe merkezinde satışını yaparak gençlere yönelik fişek halinde dağıtımı yapan şebekenin varlığından haberdar olmamız üzerine arkadaşlarımızın uzun süredir takip etmeleri sonucunda Cuma sabahı bunların hepsi yakalandı. Yakalanan şahısların üzerinde kurutulmaya bırakılmış kubar esrar şeklinde 6 kiloya yakın esrar, 520 kök tarlada imha edilen hint keneviri, üç tabanca, bir miktar tarihi eser, suç eşyası olarak el kondu. Bu tür vatandaşlarla mücadelemiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Gençlerimizi korumak, vatandaşlarımızı bu tür uyuşturucu tehlikesinden uzak tutmak için çalışmalarımız devam edecektir."

Turgutlu Emniyet Lokali'nde yapılan basın toplantısında ele geçirilen silahlar, hint kenevirleri ve tarihi eserler basına gösterildi. Toplantıda ayrıca uyuşturucu ele geçirilmesinde kullanılan Belçika kurdu köpek basına tanıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 15:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?