3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Uyuyan bekçiye eşekli ceza

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nda görevli bir bekçi, suçüstü hırsız yakaladığı için ödüllendirilirken, mesai arkadaşı olan bir başka bekçi ise uyurken yakalandığı için eşeğe binme cezası aldı.

Koruma karakollarını denetleyen Turgutlu Çiftçi Malları Koruma Başkanı Murat Ayhan'ın görevi başında uyurken yakaladığı bekçi İbrahim Eskikuyumcular'a (54) ilginç bir ceza verdi. Korumada görevli bekçiler normal kontrollerini motosikletle yaparken uyurken yakalanan bekçiye ise bir hafta süre ile devriye görevini eşek üzerinde yapma cezası verildi. Bu ilginç ceza Turgutlu'da günün espri konusu olurken eşek üstünde devriye görevi yapmak zorunda kalan bekçi İbrahim Eskikuyumcular, "Şeriattın kestiği parmak acımaz. Ben bir hata yaptım ve cezamı çekiyorum. Bundan sonra kesinlikle görevimin başında uyumam" dedi.

Öte yandan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nda görevli bir başka bekçi Mevlüt Sayman (50) ise, Koşukırı mevkiinde tarımsal sulamada kullanılan trafo ve kabloları çalan iki hırsızı suçüstü yakalayarak polis ekiplerine teslim etmesi nedeniyle ödüllendirildi.

Çiftçi Malları Korama Başkanı Murat Ayhan, "Ödülün olduğu yerde cezanın olması da normal. Bir bekçimizin görevini dikkatli bir şekilde yerine getirmesi sonucu çiftçimizin korkulu rüyası olan kablo ve trafo hırsızları yakalandı. Bu nedenle başarılı

personelimizi altın ile ödüllendirdik. Yaklaşık 100 bin dekar üzerinde bir arazi bizim korumamız altında. Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çiftçimizin malı ve canı bize emanet. Başarılı bekçimize teşekkür ederim. Ayrıca görevi başında uyurken yakaladığımız bir personelimize ise uyarı amaçlı eşeğe binme cezası verdim. Çiftçimizin can ve mal güvenliği için 24 saat görevimizin başındayız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 18:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?