30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

'Uzman 35' operasyonu

İzmir, Manisa, Antalya ve Ankara illerinde eş zamanlı düzenlenen "Uzman 35" adlı operasyonda, sahte evrak, plaka, ruhsat ve diploma düzenleyerek haksız kazanç elde eden çete üyesi biri bayan 30 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, örgütlü olarak resmi belgede sahtecilik, sahte kimlik, sahte ruhsat, sahte plaka, diploma, borcu yoktur kağıdı, kaza süsü vererek ve sahte belge düzenleyerek sigorta şirketlerini dolandırmak gibi birçok sahtecilik işi yapan İzmir merkezli bir çete belirledi. Mali Şube ekiplerinin 3 aylık teknik takibi sonucu İzmir, Ankara, Antalya ve Manisa illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda çete lideri olduğu ileri sürülen polislikten atılma M.N.K. (48) ile birlikte biri bayan toplam 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 5 adet hasarlı otomobil, 72 adet sahte ruhsat, 72 adet taşıt muayene pulu, 5 rulo vize hologramı, 4'ü kırmızı plaka olmak üzere toplam 164 adet sahte tanzim edilmiş araç plakası, 27 adet boş plaka, 1 adet plaka baskı makinesi, 2 adet plaka boyama makinesi, 19 adet ruhsat diğer belgeler bulunan dosya, 1 adet sahte polis derneği kimliği, 3 adet ruhsatsız silah ve çok sayıda sahte evrak ele geçirildi. 

Örgütün liderliğini yaptığı ileri sürülen M.N.K.'nın geçmişte sahte silah ruhsatı tanzim etmek suçundan polislik mesleğinden ihraç edildiği öğrenilirken, kurduğu çete sayesinde elde ettiği haksız kazançlarla Gümüldür beldesinde bir yazlık, Bozyaka semtinde bir daire, Bahçelievler semtinde beyaz eşya dükkanı ve yine aynı semtte restoran satın aldığı tespit edildi.

Gözaltına alınan 30 şahıstan 4'ü serbest kalırken, 26 zanlının ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?