8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Üzüm bağındaki tarihi eserler şaşırtıyor

Saruhanlı'ya bağlı Kumkuyucak köyü yakınlarında üzüm bağlarının arasında bulunan çok sayıda tarihi arkeolojik eserlerin müzede sergilenmesi gerekirken, burada sahipsiz olması görenleri hayrete düşürüyor. 

Binlerce yıl çeşitli medeniyetlere kucak açmış, tarihi zenginlikleriyle ününü Avrupa'ya duyulmuş Manisa'da, tarihten günümüze miras kalan eserlerin ne kadar güvenle korunduğu, Kumkuyucak Köyü yakınlarında üzüm bağlarının arasında sahipsiz şekilde bulunan arkeolojik eserlerle bir kez daha ortaya çıktı. Müzede sergilenmesi gerekirken, bağların arasında yol kenarında dizili bulunan birçok arkeolojik eserin, burada sahipsiz olması görenleri hayrete düşürüyor. 

Bazılarının üzerinde eski yazıların bulunduğu eserlerin, piknik için bu bölgeye gelen aileler tarafından tahrip edildiğini belirten duyarlı vatandaşlar, "Manisa'nın her karış toprağı tarihi eserle dolu. Bu miras, ilimiz için büyük bir zenginlik; ancak yetkili makamların ve halkımızın buna ne kadar duyarlı olduğu ortada. Müzede sergilenmesi gereken eserler, burada yol kenarında duruyor. Bu bölgede kazı yapılsa kim bilir daha ne eserler bulunacak. Yetkililerin bir an önce bu bölgeyi koruma altına alması gerekir" dedi. 

Öte yandan, söz konusu eserlerle ilgili açıklama yapan Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, bölgede inceleme başlatacaklarını ve gereken güvenlik tedbirlerinin alınacağını bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2006 Cuma 16:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?