30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Üzüm fiyatları Bakanlar Kurulu'nda

Üzüm rekoltesi konusunda anlaşamayan Ziraat Odası ile Manisa ve İzmir Ticaret Borsalarının temsilcileri bir araya gelerek Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ı ziyaret ettiler.


Üzüm rekoltesini farklı rakamlarla açıklayan ve aradaki 40 bin tonluk rakam konusunda anlaşamayan Ziraat Odası ile Manisa ve İzmir Ticaret Borsalarının temsilcileri bir araya geldi. Söz konusu heyet, kuru üzümde müdahale alımlarını sağlayacak piyasa düzenlenmesi yapılması için Ticaret ve Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan’ı makamında ziyaret etti. Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı İlhami Zincircioğlu, Tariş Genel Müdür Vekili Yurtcan Biryol, İzmir İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Birol Celep ile Kuru Sebze-Meyve Komisyoncuları Başkanı Nejdet Kömürcü’den oluşan heyete AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de eşlik etti.


Üzüm piyasasında yaşanan sorunlar hakkında Bakan Çağlayan’a bilgi veren heyet, kuru üzümde devletin de katkıları ile piyasa düzenlenmesinin sağlanması gerektiğini ve hükümetin bu konuda destek vermesini istediler. 22.Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın da devreye girmesiyle gerekleşen ziyarette piyasada yaşanması muhtemel sorunlar ele alındı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, söz konusu endişeleri Bakanlar Kurulu’nda Başbakan’a ileteceğini dile getirdi.
Ziyaretin ardından heyet adına açıklama yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, “Bakanımıza konuyu ilettik. Sayın bakanımız sorunu Bakanlar Kurulu’na taşıyacak.”dedi.


AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise “Piyasa düzenlenmesi için gereken ne ise yapılacak. Ancak üzüm üreticilerinin de acele etmemesi şart. Eğer üzüm üreticisi sabırlı olursa kazancı çok daha fazla olur.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 16:40:26
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 11:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet yalçın IP: 78.174.67.xxx Tarih : 23.08.2008 09:34:16

2008 yılı üzüm maliyeti ortalama 1500 tyl el emeği hariç bunu unutmayın