4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Üzüm ihracatçısı teşvik bekliyor

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Koşar: Rekor düzeyde kuru üzüm ihracatı yapıyoruz. Üzümün nitelikli ürünler arasına alınmasını, teşvik primi ödenmesini istiyoruz

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Koşar, kuru üzümde teşvik beklediklerini açıkladı. Koşar, Manisa’da yetişen ve yüzde 90’ı ihraç edilen kuru üzümün nitelikli ürünler arasına alınarak, teşvik primi ödenmesi gerektiğini kaydetti, şöyle dedi: “2008-2009 sezonunda yaklaşık 500 milyon dolar tutarında 270 bin tonluk rekor düzeyde ihracat gerçekleştirildi. Bunda Manisalı üzüm üreticileri ve ihracatçıların büyük payı var. İhraç edilen ürünün neredeyse tamamı Manisa’da üretiliyor.”

Kalıntı sorunu yok
Türkiye’nin üzüm kalitesini dünyada en üst düzeye çıkaran ve kalıntısız ürün ihraç eden ülke konumunda olduğunu dile getiren Koşar, şöyle konuştu: “Avrupa’ya, Amerika’ya, Kanada’ya ve Japonya’ya kadar üzüm ihracatında ilaç kalıntısından dolayı bir problem yaşamadık. Umarım, 2009-2010 kuru üzüm sezonunda da, daha önce ihraç ettiğimiz rekor rakamların üzerine çıkarız. Hem Manisa’ya hem de milli ekonomimize daha ciddi bir döviz girdisi olur. Bağcımız da emeğinin karşılığını en iyi şekilde alır.”
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 09:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?