30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Üzüm işletmesinde yangın paniği

Alaşehir ilçesinde, yaş sebze ve meyve ihracatının öncü kuruluşlarından Çelikoğlu'na ait üzüm işletmesinde yangın çıktı. 

Üzüm sezonu olmadığından işletmede işçi bulunmayışı bir felaketi önlerken, itfaiyenin tüm çabalarına rağmen 10 milyon dolar değerinde zarar oldu. 

Yangın, bu sabah saat 09:30 sıralarında çıktı. Alaşehir -Sarıgöl karayolu Badınca köyü mevkiinde bulunan Süleyman Çelikoğlu'na ait Çelikoğlu Tarım Ürünleri Gıda Sanayi Limted Şirketi'ne bağlı üzüm işletmesindeki yangın, işletmenin arka bölümünde bulunan kasa deposunda başladı. Üzüm sezonu olmadığından sadece 6 görevlinin bulunduğu işletmede dumanların yükselmesiyle birlikte işçiler kendilerini dışarıya attı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, yanıcı maddeler ve soğutucu gazların patlamasıyla bin metrekarelik alanı sardı. Yangına Alaşehir başta olmak üzere Sarıgöl, Salihli, Yeşilyurt, Piyadeler, Kavaklıdere itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ekiplerin tüm çabalarına rağmen işletme tamamen yanmaktan kurtarılamadı. İşletme sahibi Süleyman Çelikoğlu, yangını üzüntüyle izledi. Üzüm sezonunda bin kişiye istihdam sağlayan firmanın bir anda kül olması, ilçe genelinde üzüntüyle karşılandı. 10 milyon dolar değerinde olduğu açıklanan işletmede, yangının kesin çıkış sebebi araştırılıyor. 

Alaşehir Ticaret Borsası'ndan yangınla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Çelikoğlu, geçtiğimiz 2007 yılında yaklaşık 14 bin ton ihracat karşılığı 20 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş bir firma idi. 2007 yılı sonunda da yine Alaşehir'de kurulu Erşah Gıda isimli firmanın işletmesi de benzer şekilde yanmıştı. Kaybımız ve acımız gerçekten çok büyük. Bunun son olacağını ümit ediyoruz. Başta değerli dostumuz ve borsamızın meclis üyesi olan Süleyman Çelioğlu olmak üzere tüm firma ortakları ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 14:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?