30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Üzüm üreticilerine ödül

Manisa Ticaret Borsası tarafından organize edilen 2008 yılı kuru ve yaş üzüm yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Manisa Ticaret Borsası bu yıl da geleneği devam ettirerek en iyi üzüm üreten çiftçilere ödül yağdırdı. Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen törene Vali Celalettin Güvenç, Başsavcı Sait Gürlek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, MHP Milletvekili Erkan Akçay, daire amirleri, oda başkanları ve üreticiler katıldı.


Törende konuşan Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, küresel ısınmanın kapıya dayandığı şu dönemde tarımda önlem alınması gerektiğini söyledi. Çocuklara bırakacak sermaye kalmadığının altını çizen Başkan Koşar, “Acil olarak yöresel ve bölgesel planlı tarıma geçmeliyiz. Bu konuda Manisa örnek il olabilir.”dedi.
Koşar’ın konuşmasının ardından söz alan MHP’li Erkan Akçay, hükümeti eleştirdi, üzümcünün kan ağladığını iddia etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise 40 yılda yapılamayanların son 6 yılda yapıldığını iddia ederek, tarımda devrim gerçekleştirdiklerini dile getirdi.


Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yaş üzüm dalında birinci olan Sancaklı Kayadibi köyünden Ahmet Algın’a ödüllerini Vali Celalettin Güvenç verdi. Kuru üzümde en kaliteli ürünü üreten Sancaklı Çeşmebaşı köyünden Hüseyin Ermez ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin elinden ödüllerini aldı. Yarışmada birincilere Ticaret Borsası’ndan 3 Cumhuriyet Altını, Vestel’den televizyon, Kurtoğlu Plastik’ten sepet, Yonca Yağ ve Tariş’ten hediye paketleri verildi.


Yarışmada ayrıca kuruüzüm dalında; 2.Fatma Yelman, 3.Mehmet Ali Sevgili, 4.Hatice Koç, 5. Süleyman Ermez ile yaş üzüm dalında; 2.Yıldız Ünlü, 3.Fatih Yılmaz, 4. İbrahim Sapmaz, 5. Şerif Semiz ve mansiyon ödülüne layık görülen Şakir Yaymana da çeşitli ödüller dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 17:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?