8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Üzümcüden Başbakan'a dilekçe

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Bağlıca Köyü'nde yaşayan Yıldırım Ordu isimli üzüm üreticicisi, kendisi gibi bağcılıkla geçinen çiftçilerin sorunlarını yazdığı dilekçeye ayrıca, kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi talebini de ekleyerek başbakanlığa gönderdi. 

Yüksek maliyet, düşük ürün fiyatı, olumsuz hava koşulları dolayısıyla üzümde beklenen verimi alamadıkları için zor günler geçirdiklerini ifade ederek, kendisi gibi mağdur olan üreticilere destek verilmesi amacıyla yetkililerden yardım beklediklerini söyleyen Yıldırım Ordu isimli üretici, "Bu nedenle Bağlıca köyünde Tarım ve Kredi Kooperatifine ortak olanlardan 180 imza topladım. 

Bu imzalı dilekçeye zararımızın büyük olduğunu, bankalara ve tarım ve kredi kooperatiflerine olan borçlarımızın faizsiz olarak ertelemesi talebini yazdım. Dilekçeyi başta başbakanlık olmak üzere, meclis başkanlığına, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na, Tarım ve Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'ne, Manisa milletvekillerine gönderdim" dedi. 

Ordu, ayrıca yakın zamanda Ankara'ya giderek Meclis'te milletvekilleri ile birebir görüşerek sorunlarını ve taleplerini bildireceğini sözlerine ekledi.

BORÇLAR BİR YIL ERTELENDİ 

Sarıgöl ve Alaşehir ovalarındaki üzüm üreticilerinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları bir yıl ertelendi. AK Parti Manisa Milletvekili Süleyman Turgut konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "AK Parti Grup Toplantısı'nda Türkiye genelinde selden zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesi kararlaştırıldı. Bu arada Sarıgöl ve Alaşehir'de ilçelerindeki üzüm bağlarının yağmur sonrası bozulmsı ve çürümesinden doğan zararlar da 15 Eylül sonrası olan zararlarından doğan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları da Tarım Bakanlığı tarafından bir yıl ertelendi. Manisa İl Tarım Müdürlüğü, üzüm bağlarındaki dalında kalan diğer üzümlerin tesbiti için süre istedi'' dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 14:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fulya kenar IP: 78.175.221.xxx Tarih : 28.03.2009 19:30:05

Ankara Başbakanlığına Yeşil kartı olan bir ananem var.Çalışmıyor ve biraz rahatsız ona sizden yardım etmenizi istiyorum.hangi konuda olursa olsun.Kömür,odun,para vs sizden yardımlarınızı istiyoruz... Yardımlarınız bekliyoruz.Devamlı arkanızdayız... Fulya KENAR ARİFİYE BELDESİ MOLLA MAH.NO:26 SAKARYA/ARİFİYE