30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Üzümleri 25 yıldır Türkiye'den

25 yıldır Türkiye’den kuru üzüm ithal eden Belçikalı şirket “Ranson nv”, Salihli ilçesinde bulunan Hotel Lidya Sardes’te kutlama yaptı.


Belçika’nın en büyük kuru üzüm ithalatçısı “Ranson nv” şirketi 25 yıldır Türkiye’den kuru üzüm ithalatı yapıyor. Şirket yönetimi 25.yılını 40 kişilik üst düzey yöneticileri ve pazarlama ekibi ile birlikte Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı’nın konuğu olarak Hotel Lidya Sardes’te kutladı. Ortakları arasında Talat Zurnacı’nın da bulunduğu Grappa Kuru Üzüm İşletmesi’nden yılda 1000 ton kuru üzüm ithal eden Ranson nv şirketi yetkilileri, Hotel Lidya Sardes’te gece kalarak Salihli ve çevresinde incelemelerde bulundular.


Şirketin sahibi Philippe Ranson ve eşi Lan Ranson 40 kişilik üst düzey yöneticileri ile birlikte Hotel Lidya Sardes’te katıldıkları Türk Gecesi’nde Talat Zurnacı ve eşi Seçil Zurnacı’nın konukları olarak unutamayacakları bir gece yaşadılar. Talat Zurnacı gecede yaptığı konuşmasında; “Ranson nv şirketi Türkiye’den yılda 7500 konteyner yaklaşık 150 bin ton sultani kuru üzüm ithal ettiler. Avrupa’nın en büyüklerinden olan bu şirket Avrupa’daki tüm fırın sektörlerine kuru üzüm satışı yapıyor.Yıllık cirosu 150 milyon Euro olan şirketin cirosunun %15’ini kuru üzüm oluşturuyor. Şirket İzmir ve Manisa bölgesindeki kuru üzümleri alıyor. Şirket başta Türkiye olmak üzere İran, Avustralya ve Güney Afrika gibi ülkelerden kuru üzüm ithal ediyor. Kuru üzümün yanı sıra fındık, kayısı, incir vb. ürünler de ithal etmekte. Şirket sahibi Philippe Ranson ve eşi Lan Ranson ile şirketin üst düzey yöneticilerini otelimizde ağırlamak bizler için bir şeref. 2 gece otelimizde misafir ettiğimiz konuklarımıza Salihli ve çevresindeki üzüm yetiştirilen bağları,Grappa Üzüm İşletmesi’ni gezdirdik.Bağlarda üzüm kurutma yöntemlerini görüp incelediler.Ayrıca birlikte Sart Harabeleri’ni ve Attalos At Çiftliği’ni dolaştık.”dedi.


Düzenlenen gece sonunda Talat Zurnacı Philippe Ranson’a tarihteki ilk altın paranın işlendiği bir plaket verirken, Talat Zurnacı’nın eşi Seçil Hanım’da Philippe Ranson’un eşi Lan Ranson’a İncil’de adı geçen ilk 7 kiliseden biri olan Sart Kilisesi’nin maketini armağan etti. Şirket sahibi Philippe Ranson,gösterilen konukseverlik nedeniyle Talat Zurnacı ve eşine teşekkür ederek,ilk fırsatta kendilerini Belçika’ya beklediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 16:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?