5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Vali başkanlarla bir araya geldi

VALİ GÜVENÇ, BELEDİYE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, geçen günlerde Manisa'ya yakışmayacak bir olay olduğunu belirterek "Bu hassas konuda medyanın bizleri desteklemesi gerektiğini anlattık. Belediye başkanlarımızın karşılaştıkları sıkıntıları dinledik" dedi.

Geçen günlerde yaşanan küçük yaşta iki kız ve bir erkek çocuğa cinsel istismar olayının ardından 26 kişi tutuklanmıştı.

Olayın ardından çocuklarda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından korumaya alınmıştı. Cinsel istismar olayının yaşanması nedenlerini araştırmak üzere TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu üyeleri Alaşehir'de incelemelerde bulunmuştu.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç de olayı yakından takip ederken olayın nedenlerini ve bir daha yaşanmaması için ilçe ve belde belediye başkanlarıyla Alaşehir'de bir toplantı yaptı. Toplantıya 36 belediye başkanı katıldı. Toplantıda belediye başkanları ve kolluk kuvvetleri karşılaştıkları zorlukları dile getirdi.

Alaşehir Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan belediye başkanları toplantısına Manisa Valisi Celalettin Güvenç başkanlık etti. Toplantıya belediye başkanlarının yanı sıra ilçe kaymakamları da katıldı.

Manisa Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Naci Koçoğlu ve Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir de, Manisa genelinde ve özellikle içkili eğlence ve gazino statüsünde olan yerlerde son yıllarda yaşanan olaylarla, yapılan soruşturmalar, kesilen cezalarla ilgili bilgi verdi. Ortak verilerde yapılan tesbitlere göre, "bu tür yerlerde yaşı küçük çocukların çalıştırıldığı, çalışan kişilerin kimlik bilgilerinin bildirilmediği, usulsüzlük sonucu kesilen cezaların belediye meclisleri tarafından tahsil edilemeyişi" dile getirildi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç yaptığı açıklamada, Alaşehir'de üzücü bir olay yaşandığını belirterek "Alaşehir'de Manisa'ya yakışmayacak bir olay oldu. On beş yaşından küçük iki çocuğa bazı yetişkinler tarafından taciz olayı var. Yargı görevini yapıyor, emniyet görevini yapıyor. Haliyle Alaşehir medyanın gündemine geldiği gibi TBMM Kayıp Çocuklar Komisyonu'nun da gündemine geldi" dedi.

Komisyonda görevli üç milletvekilinin Alaşehir ve Manisa'yı ziyaret ettiğini anlatan Güvenç, şöyle konuştu: "Burada bizlerle, muhtarlarla, okul müdürleriyle, milli eğitim müdürleriyle ve medya temsilcileriyle görüştüler. Herkesin görüşünü aldıktan sonra sorunun ne olduğunu, sorunun nedenlerini ve bu sorunu nasıl çözeceğimiz konusunda fikir alış verişinde bulundular. Bu çalışmalar sonunda jandarma ve polis bölgesindeki içkili yerlerdeki çalışma şartlarının bu konuda önemli bir etken olduğu ve altlık olduğu görüşü öne çıktı."

Bu nedenle ilgili belediye başkanlarıyla bir toplantı yapma ihtiyacı doğduğunu anlatan Güvenç, sözlerine şöyle devam etti: "İlde birliktelik sağlayabilmek için önlemlerimizi alacağımızı, bu hassas konuda medyanın bizleri desteklemesi gerektiğini anlattık. Belediye başkanlarımızın karşılaştıkları sıkıntıları dinledik. Çözüm yollarını ve tüm belediyelerde ortak uygulama yaparak bu tür sorunların yaşanmamasını sağlayacağız. Güvenlik kuvvetlerimizin tesbitlerini de değerlendirerek çalışmalarımızı bu yönlerde yoğunlaştıracağız."

İÇKİLİ LOKANTA SAYISI ÇOK

Kolluk kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Manisa'ya bağlı merkez dahil 15 ilçesinde en çok içkili lokantanın Alaşehir'de olduğu belirtildi. Verilere göre, nüfus bakımından en büyük ilçeler olan Turgutlu, Akhisar, Salihli ve Manisa merkezinin aksine Alaşehir en çok içkili lokantaya sahip. İçkili lokanta sayısı Manisa Merkez de 16, Turgutlu'da 20, Salihli'de 15, Akhisar'da 15 iken, Alaşehir'de 24 içkili lokanta mevcut. Ayrıca Manisa merkez ve ilçelerinde bulunan bir tek gazino Alaşehir'de bulunuyor.

VALİ GÜVENÇ, BELEDİYE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
VALİ GÜVENÇ, BELEDİYE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 15:19:00
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 16:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?