4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Vali Gönenç'e ziyaret

Manisa Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selim Şarkdağ ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaret sırasında Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selim Şarkdağ, “Bizler Türkiye'ye göçeli yarım asrı geçti. Bizler yerli sayılırız. Büyüklerimizin vermiş oldukları terbiye, örf ve adeti bozmadık. Bozmak için kimse mücadele etmedi. Herkes düzeni severek devam ettirdi. O da bizi birbirimizi tutmayı, yardımlaşmayı öğretip yükselmemizi sağladı” dedi. Vali Celalettin Güvenç de yapılan nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

Güvenç, “Göçmen arkadaşlar ciddi bir kaynaşma problemi yaşamadıkları için, gittikleri yere hemen adapte oluyorlar. Orasını kendi vatanı gibi gördüğünden onun için problem az çıkıyor. Bu davranışları gurur vericidir. Herkes işiyle ailesini geçindirmekte. Çocukları öğrenimlerini yapmaktalar. Göçmenlerimiz bize gurur veriyor, güven veriyor. Bugün de, gelen vatandaş buraya severek geliyor. Anavatan diye gelip adapte oluyor. O duygu çok önemli. Aidiyet duygusu, mensubiyet duygusu çok önemli. Göçmen vatandaşlarımız çalışkan, el sanatlarında becerikli usta oluyorlar.” diye konuştu. Dernek başkanı Selim Şarkdağ, Vali Güvenç'e Osmanlı eserlerinden “Saat Kulesi Kabartması” hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 19:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?