7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Vali hastane denetledi

Öğle saatlerinde Devlet Hastanesi’ne giden Vali Orhan Işın, Başhekim Sami Karakoç ve Başhekim yardımcıları tarafından karşılandı. Hastaneyi gezerek incelemelerde bulunan Vali Işın, servisleri gezerek hastaları ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Işın, daha sonra hastaneye yeni alınan renkli ultrasonografi cihazını inceledi. Başhekim Sami Karakoç, bir muhabirin üzerinde cihazı uygulamalı olarak Vali’ye tanıttı.

Vali Orhan Işın daha sonra yemekhaneyi denetledi. Çalışanları tırnak kontrolünden geçiren Vali Işın, hastaneyi genel anlamda temiz bulduğunu ve bundan memnun kaldığını dile getirdi.
Hastanenin genel durumu hakkında bilgiler veren Başhekim Sami Karakoç, yasal olarak döner sermayenin hastane ve personele yarı yarıya bölüştürülmesi gerekirken, kendilerinin bu sermayeden sadece yüzde 25 pay aldıklarını, kalanını ise hastane ihtiyaçlarına ayırdıklarını açıkladı. Öte yandan, Ramazan ayı dolayısıyla poliklinik hizmeti için gelen hasta sayısının düştüğünü belirten Başhekim Karakoç, 2003 yılında yıllık ortalama 203 bin hastaya poliklinik hizmeti verildiğini, 2004 yılında ise bu rakamın 300 bine yaklaştığını, şu anda ayda ortalama 25 bin hastaya bakıldığını söyledi.

Diğer illere nazaran Manisa’nın sağlıkla ilgili ciddi sıkıntılarının bulunmadığını ancak vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek için gereken tedbirlerin alınmaya devam edildiğini belirten Vali Orhan Işın, "Devlet Hastanemiz fiziki küçüklüğüne rağmen çalışanlarının özverili gayretiyle sağlık hizmetini iyi şekilde vermeye, imkanlar ölçüsünde yeni tedavi cihazları alarak vatandaşın çevre illerdeki hastanelere muhtaç bırakmamaya çalışıyor. Bu arada, SSK Hastanesi’nin bahçesine de 600 yataklı bir hastane yapılması planlanıyor. Bu hastane de yapıldığında Manisa’nın hastane ihtiyacı büyük ölçüde karşılanmış olacak" dedi.

manisa
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2004 Cuma 18:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?